STZ

ITF WTT J2 SLOVAK JUNIOR INDOOR 2022
DEJISKO: NTC aréna, Bratislava TERMÍN: 12. - 16. januára 2022
CHLAPCI: KVALIFIKÁCIA 24 hráčov, HLAVNÁ  32 hráčov, ŠTVORHRA 16 dvojíc
DIEVČATÁ: KVALIFIKÁCIA 24 hráčok, HLAVNÁ 32 hráčok, ŠTVORHRA 16 dvojíc

LIVE STREAM

LIVE STREAM

Prenos aktuálnych zápasov.

Partneri

Peugeot
STZ
Seekersport
iFortuna

AKTUALITY / News

Novanský s Palovičom o titul nezabojujú

Dátum: 27. 08. 2021     sekcia: AKTUALITY / News

Michal Novanský s Lukášom Palovičom nepostúpili do finále štvorhry na turnaji ITF WTT M15 na Slávii. Hráči NTC nestačili v semifinále na najvyššie nasadený švédsko-americký pári Simon Freund, Vasil Kirkov a podľahli mu 2:6, 6:7(3) za 72 minút.

FOTO: Dušan Barbuš

Čítať ďalej...

Novanský s Palovičom v semifinále

Dátum: 26. 08. 2021     sekcia: AKTUALITY / News

Michal Novanský s Lukášom Palovičom postúpili do semifinále štvorhry na turnaji ITF WTT M15 na Slávii. Hráči NTC vyhrávali vo štvrťfinále nad štvrtým nasadeným českým párom Robin Staněk, Antonín Štepánek 6:4, 2:1, keď im súperi zápas skrečovali. V súboji o postup do finále zabojujú proti najvyššie nasadenej švédsko-americkej dvojici Simon Freund, Vasil Kirkov.

FOTO: Dušan Barbuš

Čítať ďalej...

Dvojhra už bez Slovákov

Dátum: 26. 08. 2021     sekcia: AKTUALITY / News

Na turnaji ITF WTT M15 v Bratislave vypadol v dvojhre aj posledný slovenský zástupca. Úspešný kvalifikant Jakub Novák nestačil v osemfinále na siedmeho nasadeného Argentínčana Mariana Navoneho a podľahol mu 1:6, 1:6 za rovnú hodinu. Pre dvadsaťšesťročného Slováka to bol premiérový postup do druhého kola hlavnej súťaže na mužskom profesionálnom okruhu. 

FOTO: Dušan Barbuš

Čítať ďalej...

Do osemfinále iba Jakub Novák

Dátum: 25. 08. 2021     sekcia: AKTUALITY / News

Zo siedmich slovenských tenistov v hlavnej súťaži turnaja ITF WTT M15 postúpil do osemfinále iba Jakub Novák (na snímke). V derby zápase dvoch domácich tenistov zvíťazil nad Lukášom Pokorným tesne 3:6, 7:5, 7:5 za 160 minút. Úspešný kvalifikant sa v súboji o štvrťfinále stretne so siedmym nasadeným Argentínčanom Marianom Navonem. Za kratší koniec ťahali vo svojich zápasoch Lukáš Palovič, Michal Novanský, Peter Naď, János Fekete aj Andrej Krajčík.

VÝSLEDKY SLOVÁKOV - 1. KOLO

Lukáš Palovič - Danylo Kaleničenko (Ukr.-2) 2:6, 2:6
Mariano Navone (Arg.-7) - Andrej Krajčík 6:2, 6:0
János Fekete - Stefan Palosi (Rum.) 3:6, 4:6
Michal Novanský - Franco Roncadelli (Urug.) 4:6, 0:6
Jakub Novák - Lukáš Pokorný 3:6, 7:5, 7:5
Gorazd Srbljak (Maced.) - Peter Naď 6:2, 6:1

FOTO: Dušan Barbuš

Čítať ďalej...

Fekete a Novák do hlavnej

Dátum: 24. 08. 2021     sekcia: AKTUALITY / News

János Fekete (na snímke) a Jakub Novák sa prebojovali do hlavnej súťaže dvojhry na turnaji ITF WTT M15 v Bratislave. Vo finále kvalifikácie si Fekete poradil s najvyššie nasadeným Marekom Semjanom 6:4, 6:4, Novák v ďalšom slovenskom derby zdolal Samuela Paulovčáka rovnakým výsledkom. V hlavnej súťaži tak má  Slovensko dokopy sedem hráčov. Okrem úspešných kvalifikantov sú priamo v hlavnom pavúku Michal Novanský, Lukáš Pokorný, Peter Naď, Lukáš Palovič a Andrej Krajčík.

VÝSLEDKY SLOVÁKOV - FINÁLE KVALIFIKÁCIE - UTOROK:

Marek Semjan (1) - János Fekete 4:6, 4:6
Jakub Novák - Samuel Paulovčák 6:4, 6:4
Jiří Barnat (ČR – 6) - Jakub Krošlák 6:3, 7:5
Krištof Minárik (7) - Obrad Markovski (Maced.-11) 7:6(4), 3:6, 3-10
Martin Dobrý - Franco Roncadelli (Urug.-14) 2:6, 2:6

FOTO: Dušan Barbuš

Čítať ďalej...

Vyžrebovali hlavnú súťaž dvojhry aj štvorhry

Dátum: 23. 08. 2021     sekcia: AKTUALITY / News

V pondelok vyžrebovali hlavnú súťaž dvojhry aj štvorhry turnaja ITF WTT M15, ktorý je tretím podujatím v rámci série Peugeot Tennis Tour 2021 by Kronreal. Priamo v hlavnom pavúku figuruje päť Slovákov - Michal Novanský, Andrej Krajčík, Lukáš Pokorný, Peter Naď a Lukáš Palovič. Ďalších sedem - Martin Dobrý, Krištof Minárik, Jakub Krošlák, Jakub NovákSamuel Paulovčák, Marek SemjanJános Fekete - zabojujú vo finále kvalifkácie o postup do hlavnej súťaže.

Najvyššie nasadeným hráčom v hlavnej súžaži je Maďar Mate Valkusz, ktorý získal titul v dvojhre aj štvorhre na minulotýždňovom turnaji na dvorcoch NTC. 

Čítať ďalej...

Sedem Slovákov o hlavnú

Dátum: 23. 08. 2021     sekcia: AKTUALITY / News

Séria Peugeot Tennis Tour 2021 by Kronreal sa po dvoch turnajoch na dvorcoch NTC presunula na kurty TK Slávia STU Bratislava. V kvalifikácii turnaja ITF WTT M15 bolo 32 hráčov, z ktorých až polovica boli domáci tenisti. Do finále eliminácie z nich postúpilo sedem hráčov - Marek Semjan, János Fekete, Jakub Novák, Samuel Paulovčák, Jakub Krošlák, Krištof Minárik a Martin Dobrý. Zápasy sú na programe v utorok od 10.00 h.

VÝSLEDKY SLOVÁKOV V 1. KOLE KVALIFIKÁCIE:

Eero Vasa (Fin.– 2) - Šimon Habšuda 6:1, 6:1
János Fekete - Leyton Rivera (Nór.– 16) 6:2, 7:5
Samo Polakovič - Obrad Markovski (Maced.– 11) 5:7, 3:6
Samuel Puškár (3) - Jakub Novák 6:3, 2:6, 12-14
Samuel Paulovčák - Isa Mammetgulyyev (Turkm.– 15) 6:4, 6:7(2), 10-1
Jiří Barnat (ČR– 6) - Radovan Michalik 7:5, 6:0
Marek Semjan (1) - Jakub Kaťuch 6:4, 6:4
Patrik Jančovič - Lukas Hellum Lilleengen (Nór.– 9) 0:6, 1:6
Krištof Minárik (7) - Šimon Sedliak 6:2, 6:0
Jakub Krošlák - Iiro Vasa (Fín.– 13) 6:1, 6:3
Michal Krajčí - Franco Roncadelli (Urug.– 14) 2:6, 3:6
Roi Ginat (Izrael– 8) - Martin Dobrý 3:6, 6:3, 4-10
Tomáš Lánik - Sean Hess (Arg.– 10) 4:6, 5:7

Čítať ďalej...

Vyžrebovali kvalifikáciu tretieho podujatia

Dátum: 22. 08. 2021     sekcia: AKTUALITY / News

V nedeľu podvečer vyžrebovali kvalifikáciu turnaja ITF WTT M15, ktorý sa na antukových dvorcoch TK Slávia STU Bratislava uskutoční od 23. - 29. augusta. Turnaj je tretím podujatím zaradeným do série Peugeot Tennis Tour 2021 by Kronreal. V kvalifikácii, ktorá sa začína v pondelok 23. augusta, sa predstaví dovedna šestnásť Slovákov - Marek Semjan, Jakub Kaťuch, János Fekete, Šimon Habšuda, Samuel Puškár, Jakub Novák, Samuel Paulovčák, Tomáš Lánik, Patrik Jančovič, Radovan Michalik, Jakub Krošlák, Krištof Minárik, Šimon Sedliak, Samo Polakovič, Martin Dobrý a Michal Krajčí. Kvalifikačné zápasy sú na programe od 10.00 h.

V prvom kole dvojkolovej kvalifikácie sa odohrajú aj tri slovenské derby zápasy. Najvyššie nasadený Marek Semjan si zmeria sily s Jakubom Kaťuchom, trojka pavúka Samuel Puškár zabojuje proti Jakubovi Novákovi a sedmička Krištof Minárik proti Šimonovi Sedliakovi.

Čítať ďalej...

Z maďarského finále víťazne Valkusz

Dátum: 22. 08. 2021     sekcia: AKTUALITY / News

Maďarský tenista Mate Valkusz získal titul vo dvojhre na druhom podujatí v rámci série Peugeot Tennis Tour 2021 by Kronreal. Šiesty nasadený hráč viedol vo finále nad krajanom a trojkou pavúka Fabianom Marozsanom 3:6, 6:1, 5:4, za tohto stavu mu súper zápas skrečoval. Pre dvadsaťtriročného Valkusza je to desiaty titul vo dvojhre na profesionálnom okruhu medzi mužmi, druhý v tomto roku. V sobotu sa po boku krajana Zsombora Velcza radoval na bratislavskom turnaji ITF WTT M15 aj z deblového titulu.

FOTO: Dušan Barbuš

Čítať ďalej...

Víťazmi debla Maďari Valkusz s Velczom

Dátum: 21. 08. 2021     sekcia: AKTUALITY / News

Mate Valkusz so Zsomborom Velczom získali titul vo štvorhre na druhom turnaji v rámci série Peugeot Tennis Tour 2021 by Kronreal. Maďarský pár si vo finále poradil s najvyššie nasadenou českou dvojicou Andrew Paulson, Robin Staněk a zvíťazil 3:6, 7:6(6), 10-7 za 87 minút. Valkusz môže k deblovému titulu pridať v nedeľu aj prvenstvo v singli. O víťaznú trofej zabojuje proti krajanovi Fabianovi Marozsanovi.

FOTO: Dušan Barbuš

Čítať ďalej...

Líška vzdal semifinále bez boja

Dátum: 21. 08. 2021     sekcia: AKTUALITY / News

Tomáš Líška mal v sobotu bojovať o postup do finále dvojhry na turnaji ITF WTT M15 v Bratislave. Úspešný kvalifikant, ktorý na turnaji podával veľmi dobré výkony a v piatich zápasoch stratil iba jediný set, však na semifinálový duel kvôli bolestiam kolena nenastúpil. Tretí nasadený Maďar Fabian Marozsan tak postúpil do finále bez boja.

"Som sklamaný, veľmi som sa na tento zápas tešil. Asi mi to naozaj nie je súdené takto hrávať. Včera počas zápasu som musel spraviť nejaký zlý pohyb. Nič som však necítil. Nič také, o čom by som vedel, že je zle. Ešte aj po zápase bolo všetko v poriadku. Keď som prišiel domov a opadol zo mňa adrenalín, zrazu začali bolesti. Bolo to také zlé, že som nevedel došľapnúť na pravú nohu. Skúšal som si to ľadovať, natierať. Už neskoro večer som však vedel, že do zápasu nebudem môcť nastúpiť. Ráno som sa zobudil a koleno som mal zaliate vodou. Je to proste smola," povedal Líška, pre ktorého to malo byť iba druhé semifinále v kariére na profesionálnom okruhu.

FOTO: Dušan Barbuš

Čítať ďalej...

Líška po dobrom výkone už v semifinále

Dátum: 20. 08. 2021     sekcia: AKTUALITY / News

Tomáš Líška sa prebojoval už do semifinále dvojhry na turnaji ITF WTT M15 v Bratislave. Úspešný kvalifikant si vo štvrťfinále poradil s Čechom Robinom Staněkom 7:6(5), 6:3 za 101 minút. V tajbrejku prvého setu prehrával dvadsaťtriročný Slovák 1:4, no piatimi vyhratými výmenami otočil na 6:4 a využil druhý setbal. V zápase si vypracoval štyri brejkbaly, dva z nich dokázal premeniť. Sám si podanie stratil iba raz. V súboji o postup do finále si zmeria sily s tretím nasadeným Maďarom Fabianom Marozsanom.

Pre Tomáša je to iba druhé singlové semifinále na profesionálnej úrovni medzi mužmi. Prvé si zahral ešte v roku 2017 v Antalyi. V Bratislave tento týždeň podáva veľmi dobré výkony a hrá uvoľnene. "Áno, mám teraz väčšiu pohodu, lebo aktívne už nehrávam. Chodím iba na ligy a občas vybehnem na nejaký slovenský turnaj. Na seba už netrénujem, viac sa v súčasnosti venujem vedeniu detí. V minulosti som trénoval tri-štyri hodiny denne, teraz trénujem naozaj iba občas," povedal na úvod Tomáš, ktorý svoju hru konzultuje s trénerom Jakubom Vašom. "V tomto móde sa cítim na kurte oveľa lepšie, pohodlnejšie, nemám žiaden stres. Viem si to takto lepšie užiť a preto sa mi teraz oveľa lepšie hrá," vysvetlil možné tajomstvo úspechu Líška.

Vo štvorhre mal na turnaji nastúpiť po boku Miloša Karola, ktorý sa však v kvalifikácii zranil a debla preto musel odrieknuť. "Je to škoda, na štvorhru som sa tešil ešte viac ako na dvojhru. Miloš nemôže hrať ani na Slávii. Do Žiliny už nejdem zasa ja, takže na Peugeot Tennis Tour 2021 by Kronreal si spolu nezahráme," uzavrel Tomáš, ktorý práve s Milošom Karolom získal vlani dve deblové prvenstvá v rámci série PTT 2020 by Fortuna.

FOTO: Dušan Barbuš

Čítať ďalej...