• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Davis Cup

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Davis Cup

 
« 123456789 .. 10 »   4/39
news img

Tóth: Hrať aspoň na 100 percent

Slovenského kapitána Tibora Tótha výsledok nedeľňajšieho žrebu kvalifikačných stretnutí Davisovho pohára príliš nepotešil. Jeho tím pocestuje vo februári budúceho roka do Srbska, ktorého lídrom je svetová jednotka Novak Djokovič. Tóth si uvedomuje silu súperovho tímu, považuje ho za jeden z najťažších na svete. Srbsko figurovalo pri žrebe medzi nasadenými krajinami na druhej priečke, vyššie už bola iba Kanada.

26. 11. 2023
Davis Cup Více zde
 
news img

DC: Slováci vycestujú do Srbska

Slovenskí tenisti sa predstavia v kvalifikácii o postup na finálový turnaj Davisovho Pohára 2024 v Srbsku. Rozhodol o tom nedeľňajší žreb v Malage. Hrať sa bude 2. - 3. alebo 3. - 4. februára. Slovenský tím bol pred žrebom nenasadený a okrem Srbska ešte mohol dostať za súpera Kanadu, Chorvátsko, Nemecko, Holandsko, Česko, USA, Fínsko, Francúzsko, Kazachstan, Švédsko alebo Čile.

26. 11. 2023
Davis Cup Více zde
 
news img

Mečíř: Chlapci si zaslúžia pochvalu

Na stretnutie I. svetovej skupiny Davisovho pohára medzi Gréckom a Slovenskom vycestoval do Atén aj prezident Slovenského tenisového zväzu Miloslav Mečíř. Ako prvý olympijský víťaz v tenise pozorne sledoval výkony slovenských hráčov, ktorí proti domácim Grékom nastúpili na magickom mieste - na Panaténskom štadióne, ktorý bol v roku 1896 dejiskom prvých novodobých olympijských hier.

18. 09. 2023
Davis Cup Více zde
 
news img

Molčan: Nepodarí sa to každý deň

Na turnajoch už získal skalpy grandslamového šampióna Švajčiara Stana Wawrinku i Kanaďana Felixa Augera-Aliassimea. Daviscupové víťazstvo nad Grékom Stefanosom Tsitsipasom však označil slovenský tenista Alex Molčan za najväčšie v kariére: "Zdolať svetovú päťku v jeho rodných Aténach sa nepodarí každý deň, navyše som získal pre Slovensko rozhodujúci tretí bod. Som rád, že som mohol potešiť všetkých tenisových fanúšikov na Slovensku."

17. 09. 2023
Davis Cup Více zde
 
news img

Tóth: Veľmi dôležité víťazstvo

Tibor Tóth je kapitánom slovenského daviscupového tímu tretiu sezónu. Počas tohto obdobia sedel na lavičke v piatich stretnutiach, proti Grécku to bolo jeho tretie víťazstvo. Prácu v reprezentačnom družstve pozná veľmi dobre, už predtým pôsobil niekoľko rokov ako tréner národného tímu. Vedel, že stretnutie proti Grécku bude v Aténach nesmierne náročné a veľmi dobre si uvedomoval jeho dôležitosť pre ďalšie smerovanie slovenského tenisu do budúcnosti.

17. 09. 2023
Davis Cup Více zde
 
news img

DC: Slovensko zdolalo Grécko!

Slovenskí tenisti sa prebojovali do februárovej kvalifikácie o postup na budúcoročný finálový turnaj Davisovho pohára. Na harde v Aténach zvíťazili nad domácim Gréckom 3:1. O rozhodujúci tretí bod pre slovenské farby sa zaslúžil Alex Molčan, ktorý v dueli tímových jednotiek zdolal svetovú päťku Stefanosa Tsitsipasa 7:6(6), 5:7, 6:3 za 183 minút.

17. 09. 2023
Davis Cup Více zde
 
news img

DC: Slováci po debli vo vedení!

Slovenskí tenisti vedú v dueli I. svetovej skupiny Davisovho pohára nad domácim Gréckom 2:1. O dôležitý druhý bod pre slovenské farby sa na harde v Aténach zaslúžili Igor Zelenay s Lukášom Kleinom, ktorí vo štvorhre zdolali bratov Petrosa a Stefanosa Tsitsipasovcov 6:3, 6:7(5), 6:3.

17. 09. 2023
Davis Cup Více zde
 
news img

DC: Zmena v deblovej nominácii

V zložení gréckeho tímu prišlo pred nedelňajšou štvorhrou duelu I. svetovej skupiny Davisovho pohára proti Slovensku k zmene. Po boku Petrosa Tsitsipasa nastúpil namiesto Michaila Pervolarakisa najlepší grécky tenista Stefanos Tsitsipas. Slováci poslali na kurt pôvodne nominovanú dvojicu Igor Zelenay, Lukáš Klein. Zápas sa začína o 11.00 SELČ.

17. 09. 2023
Davis Cup Více zde
 
news img

DC: Fotogaléria prvého hracieho dňa

Po prvom hracom dni je stav stretnutia I. svetovej skupiny Davisovho pohára medzi Gréckom a Slovenskom nerozhodný 1:1. Prvý bod získal pre slovenské farby Alex Molčan, vyrovnanie pre Grékov zabezpečil po skreči Lukáša Kleina Stefanos Tsitsipas.

FOTO: Kostas Kominis
17. 09. 2023
Davis Cup Více zde
 
news img

DC: Tóth hodnotí prvý deň

Slovenský daviscupový kapitán Tibor Tóth hodnotil prvý hrací deň stretnutia medzi Gréckom a Slovenskom so smútkom v hlase. V úvodnom zápase ho síce potešilo hladké víťazstvo singlovej jednotky Alexa Molčana nad Alexandrom Skorilasom, no mrzelo ho, že Lukáš Klein nedotiahol dobre rozohraný zápas proti svetovej päťke Stefanosovi Tsitsipasovi do víťazného konca kvôli zdravotným problémom.

16. 09. 2023
Davis Cup Více zde
 
news img

DC: Po prvom dni nerozhodne

Slovenskí tenisti hrajú po úvodnom dni duelu I. svetovej skupiny Davisovho pohára s domácim Gréckom 1:1. O vyrovnávajúci bod pre grécke farby sa na harde v Aténach zaslúžil Stefanos Tsitsipas, ktorý viedol nad Lukášom Kleinom 6:7(3), 7:6(5), 4:0, keď jeho súper zápas skrečoval pre zdravotné problémy. V úvodnom singli Alex Molčan deklasoval Alexandrosa Skorilasa 6:1, 6:1. Nedelňajší program otvorí o 10.00 SELČ štvorhra, v ktorej by Klein s Igorom Zelenayom mali nastúpiť proti páru Petros Tsitsipas, Michail Pervolarakis.

16. 09. 2023
Davis Cup Více zde
 
news img

DC: Molčan získal prvý bod

Slovenskí tenisti vedú po úvodnej dvojhre duelu I. svetovej skupiny Davisovho pohára nad domácim Gréckom 1:0. O prvý bod pre tím kapitána Tibora Tótha sa na harde v Aténach postaral Alex Molčan, ktorý deklasoval Alexandrosa Skorilasa 6:1, 6:1. V druhom singli nastúpia proti sebe Stefanos Tsitsipas a Lukáš Klein.

16. 09. 2023
Davis Cup Více zde
 
« 123456789 .. 10 »   4/39