• banner
  • banner
STZ CHELLENGER

PEUGEOT SLOVAK OPEN, najväčší tenisový turnaj na tvrdom povrchu na Slovensku
DOTÁCIA: 145 000 eur + H
DEJISKO: NTC aréna v Bratislave    TERMÍN: 9. – 15. októbra 2023

 

 

Singlový titul pre Kanaďana Dialla

Dátum: 15. 10. 2023     sekcia: AKTUALITY/ news

Kanadský tenista Gabriel Diallo sa stal víťazom dvojhry na challengerovom turnaji Peugeot Slovak Open 2023. Vo finále zdolal Belgičana Jorisa de Looreho 6:0, 7:5 a získal svoj druhý singlový titul na ATP Challenger Tour. Vlani v auguste nenašiel premožiteľa na domácej pôde v Granby. Kanadský daviscupový reprezentant si za singlové víťazstvo pripíše do rebríčka ATP 125 bodov a v jeho pondelkovom vydaní bude figurovať na 130. priečke, čo je jeho doterajšie kariérne maximum.

Diallo v prvom sete finálového zápasu na dvorci dominoval, keď trikrát prelomil podanie De Looreho a uštedril mu kanára. Dvadsaťdvaročný Kanaďan hral rýchlo, z forhendu dokázal súpera zatlačiť do defenzívy a pripraviť si dobré pozície na zakončenie výmen. V šiestom geme využil pri servise Belgičana tretí setbal.

V druhom dejstve sa De Loore zlepšil a držal so súperom krok do stavu 5:5. V dvanástom geme ho Diallo brejkol, premenil štvrtý mečbal a stal sa prvým kanadským singlovým šampiónom v histórii bratislavského challengeru. V Bratislave cestou do finále zdolal v druhom kole najvyššie nasadeného Rakúšana Dominica Thiema a vo štvrťfinále slovenskú singlovú dvojku Lukáša Kleina.

"Som veľmi veľmi šťastný, že sa mi podarilo získať titul. V prvom sete som hral veľmi dobre, vyšlo mi všetko na čo som siahol. V druhom sete som síce hral stále na vysokej úrovni, ale už to nebolo také jednoznačné. Mal som veľa šancí a našťastie som ho dotiahol do víťazného konca. Je to môj prvý titul v tejto sezóne, od minulého roka to bolo dlhé čakanie. Som veľmi rád aj za môj tím. Tenis je síce individuálny šport, ale v pozadí je okolo nás veľa ľudí a je to zásluha celého tímu," povedal bezprostredne po finále Diallo.

Za najťažší zápas považuje duel druhého kola. "Bol to zápas proti Dominicovi Thiemovi. V rozhodujúcom sete sme hrali tajbrejk, bol to naozaj veľký boj. Rovnako aj štvrťfinále proti Lukášovi Kleinovi bolo veľmi vyrovnané, hral naozaj dobre a diváci ho hnali vpred. Každý zápas na turnaji má svoje úskalia, o to cennejšie je získať titul."

Rodák z Montrealu si v Bratislave získal srdce nejedného tenisového fanúšika. "Keď som hral proti Dominicovi Thiemovi, ktorý je zo susedného Rakúska a v ďalšom kole proti domácemu Lukášovi Kleinovi, diváci boli na ich strane. Od semifinálového duelu som však cítil veľkú podporu fanúšikov, čo mi dodalo veľa síl a sebavedomia. Som im za to naozaj vďačný. Celý turnaj bol veľmi dobre zorganizovaný, ďakujem zberačom, rozhodcom, všetkým organizátorom. Cítil som sa tu veľmi dobre a verím, že na budúci rok sa do Bratislavy vrátim, aby som mohol obhájiť titul," zakončil dvadsaťdvaročný sympaťák. (stz, tasr)

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...
Project planning

LIVE STREAM

Prenos aktuálnych zápasov.

Project planning

LIVE SCORE

Priebežné stavy, výsledky skončených zápasov.

 

Aktuality

Lacko skončil v druhom kole

Dátum: 06. 11. 2019     sekcia: AKTUALITY/ news

Lukáš Lacko skončil na turnaji Peugeot Slovak Open 2019 v druhom kole. Trojnásobný víťaz medzinárodných majstrovstiev Slovenska v tenise mužov nestačil na piateho nasadeného Damira Džumhura z Bosny a Hercegoviny a podľahol mu 4:6, 6:3, 1:6 za 99 minút.

Čítať ďalej...

Zelenay v osmičke na PSO

Dátum: 06. 11. 2019     sekcia: AKTUALITY/ news

Igor Zelenay s Čechom Romanom Jebavým postúpili do štvrťfinále turnaja Peugeot Slovak Open 2019. V prvom kole si poradili s taliansko-španielskym párom Stefano Travaglia, David Vega Hernández 6:4, 6:4 za 66 minút. Zelenay obhajuje na bratislavskom challengeri titul. Vlani ho získal po boku Ukrajinca Denisa Molčanova, ktorý vo štvrťfinále bude stáť na opačnej strane siete spolu s Čiľanom Hansom Podlipnikom-Castillom.

Čítať ďalej...

Gombos suverénne postúpil

Dátum: 06. 11. 2019     sekcia: AKTUALITY/ news

Norbert Gombos postúpil po hladkom víťazstve do osemfinále turnaja Peugeot Slovak Open 2019. Jedenásty nasadený hráč NTC si v druhom kole poradil s Nemcom Cedrikom-Marcelom Stebem 6:2, 6:0 za 45 minút. Súperom zverenca Tibora Tótha v boji o štvrťfinále bude Rakúšan Dennis Novak.

Čítať ďalej...

Klein v osemfinále

Dátum: 06. 11. 2019     sekcia: AKTUALITY/ news

Lukáš Klein postúpil prvý raz na turnaji Slovak Open do 3. kola. Nad štrnástym nasadeným Čechom Jiřím Veselým zvíťazil 4:6, 7:6(5), 6:2 za 114 minút. Ďalším súperom zverenca Ľubomíra Kurhajca v NTC bude jednotka turnaja Michail Kukuškin z Kazachstanu. Kleinovi sa darilo aj v prvom kole štvorhry. Po boku Alexa Molčana zvíťazili nad turecko-austrálskou dvojicou Tuna Altuna, Scott Puodziunas 7:5, 7:5.

 

Čítať ďalej...

Rosol aj Stachovskij vypadli

Dátum: 06. 11. 2019     sekcia: AKTUALITY/ news

Lukáš Rosol (na snímke) prehral v druhom kole turnaja Peugeot Slovak Open 2019 s ôsmym nasadeným Juhoafričanom Lloydom Harrisom 6:7(5), 6:7(5). Vlaňajší finalista z Česka štartoval na medzinárodných majstrovstvách Slovenska v tenise mužov po jedenásty raz, v roku 2012 v Bratislave zvíťazil. Vypadol aj Ukrajinec Sergij Stachovskij, ktorý nestačil na tretieho nasadeného Stefana Travagliu a podľahol mu 4:6, 5:7.
FOTO: Dušan Barbuš

Čítať ďalej...

Dvojka Fucsovics končí

Dátum: 06. 11. 2019     sekcia: AKTUALITY/ news

Márton Fucsovics (na snímke) prehral v druhom kole turnaja Peugeot Slovak Open 2019. Druhý nasadený Maďar podľahol Bielorusovi Iľjovi Ivaškovi 6:3, 6:7(5), 6:7(7) za 195 minút. Vo štvorhre ďalej postupuje druhý nasadený dánsko-nemecký pár. Frederik Nielsen s Timom Puetzom zdolali Kena Skupského s Johnom-Patrickom Smithom 7:6(3), 7:6(2).
FOTO: Dušan Barbuš

Čítať ďalej...

V stredu aj Gombos či Zelenay

Dátum: 06. 11. 2019     sekcia: AKTUALITY/ news

V stredu sa v AXA aréne NTC predstavia opäť viacerí slovenskí hráči. Nie pred 16.00 začne svoj duel na centri prvý z troch domácich zástupcov Lukáš Klein, ktorý v zápase druhého kole vyzve Čecha Jiřího Veselého, nasadenú štrnástku turnaja. Po ňom na svoj prvý zápas na Peugeot Slovak Open 2019 nastúpi Norbert Gombos (na snímke). Zverenec Tibora Tótha v NTC, jedenástka turnaja, zabojuje o postup do osemfinále s Nemcom Cedrikom-Marcelom Stebem.

Čítať ďalej...

Horanský skončil v druhom kole

Dátum: 05. 11. 2019     sekcia: AKTUALITY/ news

Filip Horanský prehral v druhom kole turnaja Peugeot Slovak Open 2019. Nad jeho sily bol deviaty nasadený Bielorus Jegor Gerasimov, ktorému podľahol 3:6, 5:7 za 69 minút. Zverenec Karola Kučeru v NTC Horanský tak ani pri ôsmom štarte na medzinárodných majstrovstvách Slovenska v tenise mužov naprešiel cez druhé kolo.
FOTO: Dušan Barbuš

Čítať ďalej...

Lacko na PSO postupuje

Dátum: 05. 11. 2019     sekcia: AKTUALITY/ news

Lukáš Lacko postúpil do druhého kola turnaja Peugeot Slovak Open 2019. V úvodnom kole zdolal Srba Viktora Troického 7:5, 7:6(6). Trojnásobný víťaz bratislavského challengeru zabojuje o postup do osemfinále s päťkou turnaja Damirom Džumhurom z Bosny a Hercegoviny. Lacko je rekordérom v počte účastí - na turnaji hrá 16. raz bez prerušenia.

Čítať ďalej...

Klein v druhom kole

Dátum: 05. 11. 2019     sekcia: AKTUALITY/ news

Lukáš Klein, držiteľ voľnej karty na turnaji Peugeot Slovak Open 2019, zvíťazil v prvom kole nad Egypťanom Mohamedom Safwatom hladko 6:2, 6:3 za 66 minút. V druhom kole sa zverenec Ľubomíra Kurhajca v NTC stretne so štrnástym nasadeným Čechom Jiřím Veselým. Dvadsaťjedenročný rodák zo Spišskej Novej Vsi štartuje na bratislavskom challengeri štvrtý raz, postupom do druhého kola vyrovnal svoje doterajšie maximum z roku 2017.

Čítať ďalej...

Molčan s tesnou prehrou

Dátum: 05. 11. 2019     sekcia: AKTUALITY/ news

Alex Molčan prehral v druhom kole Peugeot Slovak Open s trinástym nasadeným Nemcom Petrom Gojowczykom 6:3, 6:7(4), 4:6. Zverenec Ladislava Simona sa s dvojhrou na tomto podujatí rozlúčil, pokračovať však bude po boku Lukáša Kleina ešte vo štvorhre. Na 20. ročník medzinárodného šampionátu nastupoval hráč NTC so zápasovou bilanciou 0:3. Gojowczyk, bratislavský víťaz 2014, aktuálne 122. tenista sveta, nastrieľal Molčanovi 16 es. Molčan v celom zápase stratil iba jediný raz svoj servis, v deviatej hre tretieho setu.

Čítať ďalej...

Kukuškin hladko do osemfinále

Dátum: 05. 11. 2019     sekcia: AKTUALITY/ news

Kazach Michail Kukuškin (na snímke), najvyššie nasadený hráč na 20. ročníku medzinárodných majstrovstiev Slovenska v tenise mužov, hladko postúpil do osemfinále. V druhom kole si poradil s Belgičanom Kimmerom Coppejansom 6:0, 6:2 za 57 minút. Pre Kukuškina je to druhá účasť na Slovak Open. Pred dvoma rokmi bol v Bratislave tiež jednotkou a vypadol v semifinále. Do osemfinále Peugeot Slovak Open 2019 postúpil aj Fín Emil Ruusuvuori, ktorý vyradil desiateho nasadeného Francúza Antoina Hoanga 6:4, 6:2.
FOTO: Dušan Barbuš

Čítať ďalej...

Popyrin aj Ymer vypadli

Dátum: 05. 11. 2019     sekcia: AKTUALITY/ news

Peugeot Slovak Open 2019 prišiel o dvoch nasadených hráčov. Cez druhé kolo neprešli Austrálčan Alexej Popyrin ani Švéd Elias Ymer (na snímke). Šestka turnaja Popyrin nestačil na Rakúšana Dennisa Novaka a podľahol mu 4:6, 7:5, 4:6. Ymer, nasadený hráč číslo šestnásť, prehral s Talianom Marcorom 6:1, 6:7(7), 3:6.
FOTO: Dušan Barbuš

Čítať ďalej...

Obaja kvalifikanti do druhého kola

Dátum: 05. 11. 2019     sekcia: AKTUALITY/ news

Kvalifikanti - Ukrajinec Iľja Marčenko a Čech Zdeněk Kolář (na snímke) - postúpili do druhého kola Peugeot Slovak Open 2019. Marčenko zdolal Kazacha Aleksandra Nedovjesova 7:5, 7:6(2), Kolář si poradil s Francúzom Constantom Lestiennom 6:3, 4:6, 6:3.
FOTO: Dušan Barbuš

Čítať ďalej...

V derby víťazne Horanský

Dátum: 04. 11. 2019     sekcia: AKTUALITY/ news

Filip Horanský zvíťazil v slovenskom derby prvého kola Peugeot Slovak Open nad Andrejom Glváčom 6:4, 6:3 za 70 minút. V druhom kole nastúpi proti deviatemu nasadenému Jegorovi Gerasimovovi z Bieloruska, víťazovi bratislavského challengeru z roku 2015. Pre 26-ročného rodáka z Piešťan je to pri ôsmej účasti na Slovak Open iba druhé víťazstvo v hlavnej súťaži, čím vyrovnal svoje maximum z roku 2014.

Čítať ďalej...

Partneri

Peugeot
J&T BANKA
COOP JEDNOTA
Seekersport
ADIFEX
iFortuna

PEUGEOT SLOVAK OPEN 2021

Mediálni partneri

ZOZNAM.SK
PLUS JEDEN DEN
BIGMEDIA
RTVS
TASR