• banner
  • banner
STZ CHELLENGER

PEUGEOT SLOVAK OPEN, najväčší tenisový turnaj na tvrdom povrchu na Slovensku
DOTÁCIA: 145 000 eur + H
DEJISKO: NTC aréna v Bratislave    TERMÍN: 9. – 15. októbra 2023

 

 

Singlový titul pre Kanaďana Dialla

Dátum: 15. 10. 2023     sekcia: AKTUALITY/ news

Kanadský tenista Gabriel Diallo sa stal víťazom dvojhry na challengerovom turnaji Peugeot Slovak Open 2023. Vo finále zdolal Belgičana Jorisa de Looreho 6:0, 7:5 a získal svoj druhý singlový titul na ATP Challenger Tour. Vlani v auguste nenašiel premožiteľa na domácej pôde v Granby. Kanadský daviscupový reprezentant si za singlové víťazstvo pripíše do rebríčka ATP 125 bodov a v jeho pondelkovom vydaní bude figurovať na 130. priečke, čo je jeho doterajšie kariérne maximum.

Diallo v prvom sete finálového zápasu na dvorci dominoval, keď trikrát prelomil podanie De Looreho a uštedril mu kanára. Dvadsaťdvaročný Kanaďan hral rýchlo, z forhendu dokázal súpera zatlačiť do defenzívy a pripraviť si dobré pozície na zakončenie výmen. V šiestom geme využil pri servise Belgičana tretí setbal.

V druhom dejstve sa De Loore zlepšil a držal so súperom krok do stavu 5:5. V dvanástom geme ho Diallo brejkol, premenil štvrtý mečbal a stal sa prvým kanadským singlovým šampiónom v histórii bratislavského challengeru. V Bratislave cestou do finále zdolal v druhom kole najvyššie nasadeného Rakúšana Dominica Thiema a vo štvrťfinále slovenskú singlovú dvojku Lukáša Kleina.

"Som veľmi veľmi šťastný, že sa mi podarilo získať titul. V prvom sete som hral veľmi dobre, vyšlo mi všetko na čo som siahol. V druhom sete som síce hral stále na vysokej úrovni, ale už to nebolo také jednoznačné. Mal som veľa šancí a našťastie som ho dotiahol do víťazného konca. Je to môj prvý titul v tejto sezóne, od minulého roka to bolo dlhé čakanie. Som veľmi rád aj za môj tím. Tenis je síce individuálny šport, ale v pozadí je okolo nás veľa ľudí a je to zásluha celého tímu," povedal bezprostredne po finále Diallo.

Za najťažší zápas považuje duel druhého kola. "Bol to zápas proti Dominicovi Thiemovi. V rozhodujúcom sete sme hrali tajbrejk, bol to naozaj veľký boj. Rovnako aj štvrťfinále proti Lukášovi Kleinovi bolo veľmi vyrovnané, hral naozaj dobre a diváci ho hnali vpred. Každý zápas na turnaji má svoje úskalia, o to cennejšie je získať titul."

Rodák z Montrealu si v Bratislave získal srdce nejedného tenisového fanúšika. "Keď som hral proti Dominicovi Thiemovi, ktorý je zo susedného Rakúska a v ďalšom kole proti domácemu Lukášovi Kleinovi, diváci boli na ich strane. Od semifinálového duelu som však cítil veľkú podporu fanúšikov, čo mi dodalo veľa síl a sebavedomia. Som im za to naozaj vďačný. Celý turnaj bol veľmi dobre zorganizovaný, ďakujem zberačom, rozhodcom, všetkým organizátorom. Cítil som sa tu veľmi dobre a verím, že na budúci rok sa do Bratislavy vrátim, aby som mohol obhájiť titul," zakončil dvadsaťdvaročný sympaťák. (stz, tasr)

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...
Project planning

LIVE STREAM

Prenos aktuálnych zápasov.

Project planning

LIVE SCORE

Priebežné stavy, výsledky skončených zápasov.

 

Aktuality

Gombos s Kleinom vo štvrťfinále

Dátum: 06. 11. 2018     sekcia: AKTUALITY/ news

Slovenský pár Norbert Gombos a Lukáš Klein, štartujúci na Peugeot Slovak Open 2018 na voľnú kartu, zvíťazil v prvom kole nad bosniansko-chorvátskou dvojicou Brkič, Pavič vo vyrovnanom zápase 7:6(7), 6:7(6), 13-11 za 112 minút. Vo štvrťfinále narazia minimálne na jedného slovenského hráča, keď sa stretnú s lepšou z dvojíc Zelenay, Molchanov - Horanský, Molčan.

Čítať ďalej...

V stredu na kurte už aj jednotka Lacko

Dátum: 06. 11. 2018     sekcia: AKTUALITY/ news

V stredajšom programe Peugeot Slovak Open 2018 figurujú vo dvojhre štyria domáci reprezentanti. Na zápas prvého kola nastúpi okolo poludnia Alex Molčan proti Rakúšanovi Dennisovi Novakovi. Po nich sa na kurte predstaví Andrej Martin, ktorý si zmeria sily s kvalifikantom Alexandrom Bublikom z Kazachstanu. Nie skôr ako o 16:30 vstúpi do turnaja aj nasadená jednotka a obhajca lanského titulu Lukáš Lacko (na snímke). Jeho súperom bude skúsený Francúz Stephane Robert. Druhé kolo potom odohrá Norbert Gombos proti Sergijovi Stachovskému a program centrálneho dvorca uzavrie štvorhra tretieho nasadeného ukrajinsko-slovenského páru Molčanov, Zelenay proti Horanskému s Molčanom.

Čítať ďalej...

Horanský nestačil na Baghdatisa

Dátum: 06. 11. 2018     sekcia: AKTUALITY/ news

Filip Horanský prehral v prvom kole turnaja Peugeot Slovak Open 2018 so siedmym nasadeným Cyperčanom Marcosom Baghdatisom 3:6, 4:6 a už po šiesty krát sa rozlúčil s bratislavským turnajom hneď v úvodnom kole. Najlepší výsledok dosiahol v roku 2014, keď sa prebojoval do druhého kola. Súperom 33-ročného Baghdatisa bude lepší z dvojice Novak - Molčan. "Zahrať si proti Baghdatisovi bola veľká skúsenosť, je to predsa bývalý hráč Top 10. Bol to dnes pre mňa ťažký zápas, súper mal skvelý vstup, výborne servoval i returnoval. Myslím si, že práve servis bol dnes rozhodujúci, vo výmenách to už bolo vyrovnanejšie," povedal 25-ročný hráč NTC.

Čítať ďalej...

Z derby víťazne Gombos

Dátum: 06. 11. 2018     sekcia: AKTUALITY/ news

Norbert Gombos, víťaz Peugeot Slovak Open z roku 2016, zvíťazil v slovenskom súboji nad Tomášom Líškom za 48 minút 6:2, 6:1. V druhom kole sa držiteľ voľnej karty stretne s Ukrajincom Sergijom Stachovským. "Odohral som dnes veľmi dobrý zápas. Som rád, že sa mi podarilo vyhrať. Tomáša poznám z NTC, obaja tu trénujeme," povedal po zápase spokojný Gombos. "So Stachovským v ďalšom kole to bude ťažké. Hrali sme spolu dva razy, oba zápasy som vyhral. Zdolal som ho tu v NTC pred dvoma rokmi v semifinále a tento rok na challengeri v Marseille," dodal k svojmu nasledujúcemu súperovi.

Čítať ďalej...

Klein skončil v prvom kole

Dátum: 06. 11. 2018     sekcia: AKTUALITY/ news

Slovenský tenista Lukáš Klein (na snímke), držiteľ voľnej karty na turnaji Peugeot Slovak Open 2018, prehral v 1. kole s Nemcom Matthiasom Bachingerom 4:6, 6:7(6). Mladému hráčovi NTC sa nepodarilo vyrovnať výsledok z minulého roka, kedy postúpil do druhého kola, čo je jeho doterajšie maximum. Okrem Bachingera postúpili do druhého kola aj tretí nasadený Lorenzo Sonego z Talianska, Sebastian Ofner z Rakúska a Ind Ramkumar Ramanathan, šestka turnaja.

Čítať ďalej...

Martin s Poláškom úspešní

Dátum: 06. 11. 2018     sekcia: AKTUALITY/ news

V úvodnom kole štvorhry challengerového turnaja ATP Peugot Slovak Open 2018 sa darilo slovenskému páru Andrej Martin, Filip Polášek. Držitelia voľnej karty postúpili do štvrťfinále po víťazstve nad bielorusko-rakúskym párom Bury, Weissborn. Medzi osmičkou najlepších sa stretnú s indicko-bieloruskou dvojicou Ramanathan, Vasilevski. Polášek hrá na PSO po piatich rokoch.

Čítať ďalej...

García-Lopez do druhého kola

Dátum: 05. 11. 2018     sekcia: AKTUALITY/ news

Štvrtý nasadený hráč na Peugeot Slovak Open 2018 Guillermo García-Lopez (na snímke) zvíťazil v úvodnom kole nad Nemcom Danielom Brandsom 7:6(5), 6:4 za 88 minút. V druhom kole čaká na Španiela lepší z dvojice Ofner - Arnaboldi. Postúpil aj Ukrajinec Sergij Stakhovskij, ktorý zdolal Marca Trungellitiho z Argentíny 6:2. 6:4.

Čítať ďalej...

Druhý nasadený pár vypadol

Dátum: 05. 11. 2018     sekcia: AKTUALITY/ news

Druhý nasadený pár na turnaji Peugeot Slovak Open 2018 Marcin Matkowski, Phillip Oswald vypadol hneď v úvodnom kole. Nad ich sily bola indicko-bieloruská dvojica Ramkumar Ramanathan, Andrej Vasilevski (na snímke), ktorí zvíťazili 6:3, 3:6, 10-6. Do druhého kola postupuje aj ďalší indický tenista Purav Raja, ktorý po boku Chorváta Maria Sančiča zvíťazil nad párom Huesler, Robert 6:4, 6:4.

Čítať ďalej...

V utorok na centri už aj Slováci

Dátum: 05. 11. 2018     sekcia: AKTUALITY/ news

V utorňajšom programe Peugeot Slovak Open 2018 figuruje hneď niekoľko slovenských reprezentantov. Už okolo poludnia sa na centrálnom kurte predstaví deblový pár Andrej Martin, Filip Polášek, ktorý si zmeria sily s bielorusko-rakúskym párom Bury, Weissborn. Po nich nastúpi na dvorec držiteľ voľnej karty Lukáš Klein proti Nemcovi Matthiasovi Bachingerovi. Nie skôr ako o 16:30 bude slovenský duel držiteľov voľných kariet - Norberta Gombosa (na snímke, víťaz turnaja z roku 2016) a Tomáša Líšku. Vrcholom by mal byť súboj Filipa Horanského so sedmičkou turnaja Marcosom Baghdatisom z Cypru. Program uzavrie štvorhra Gombosa s Kleinom proti bosniansko-chorvátskemu páru Brkič, Pavič.

Čítať ďalej...

Spoznali sme štyroch kvalifikantov

Dátum: 05. 11. 2018     sekcia: AKTUALITY/ news

V pondelok sme spoznali štyroch kvalifikantov Peugeot Slovak Open 2018. Do hlavnej časti turnaja postúpil najvyššie nasadený Alexander Bublik (na snímke) z Kazachstanu, ďalej Jurij Rodionov z Rakúska a dvaja nemeckí tenisti - Johannes Haerteis a Daniel Masur.

Čítať ďalej...

Kvalifikácia už bez Slovákov

Dátum: 03. 11. 2018     sekcia: AKTUALITY/ news

Ani jednému z pätice slovenských tenistov hrajúcich v úvodnom kole kvalifikácie Peugeot Slovak Open 2018 sa nepodarilo postúpiť do druhého kola. Andrej Glváč, Samuel Puškár, Jakub Kaťuch a Erik Chren prehrali so svojimi súpermi zhodne 0:2. Jediný kto dokázal protivníkovi zobrať set bol Martin Fekiač, ktorý však Čechovi Davidovi Poljakovi napokon tiež podľahol. Už po prvom dni kvalifikácie je tak jasné, že sedmičku Slovákov štartujúcich v hlavnej časti turnaja (Lacko, Horanský, Martin, Gombos, Klein, Líška, Molčan) už žiaden domáci tenista nerozšíri.

Čítať ďalej...

Obhajca Lacko proti Robertovi

Dátum: 03. 11. 2018     sekcia: AKTUALITY/ news

V hlavnom turnaji Peugeot Slovak Open sú napokon iba dvaja hráči svetovej stovky – najvyššie nasadený Lukáš Lacko a dvojka Rus Jevgenij Donskoj. Lacko, obhajca titulu, sa v prvom kole stretne s Francúzom Stephane Robertom. V pavúku je 7 slovenských tenistov, istotu domáceho osemfinalistu má úspešnejší zo súboja držiteľov voľných kariet Norbert Gombos – Tomáš Líška.

Čítať ďalej...

PSO bez Kovalíka a Veselého

Dátum: 03. 11. 2018     sekcia: AKTUALITY/ news

Slovenský tenista Jozef Kovalík (na snímke) a Čech Jiří Veselý napokon nefigurujú v pavúku hlavného turnaja Peugeot Slovak Open 2018. Namiesto nich sa v hlavnej súťaži predstavia Filip Horanský, pôvodne držiteľ voľnej karty, a Bielorus Vladimir Ignatik. Horanského voľnú kartu získal ďalší hráč NTC Tomáš Líška.

Čítať ďalej...

V sobotu kvalifikácia s 5 Slovákmi

Dátum: 03. 11. 2018     sekcia: AKTUALITY/ news

Medzinárodné majstrovstvá Slovenska v tenise mužov Peugeot Slovak Open 2018 sa začínajú v sobotu kvalifikáciou, v ktorej nastúpi päť slovenských hráčov s voľnými kartami. Hrá sa od 9.30 na troch dvorcoch tréningovej haly. Najvyššie nasadeným v kvalifikácii je Kazach Alexander Bublik (ATP 248.).

Čítať ďalej...

O voľných kartách je rozhodnuté

Dátum: 02. 11. 2018     sekcia: AKTUALITY/ news

Slovenskí daviscupoví reprezentanti Lukáš Lacko, Jozef Kovalík, Andrej Martin, Norbert Gombos a Filip Horanský budú ťahákmi tenisového turnaja challengerovej série ATP Peugeot Slovak Open (dotácia 106.000 eur+H). V bratislavskom NTC sa 5.-11. novembra predstavia 4 hráči z aktuálnej svetovej stovky - okrem obhajcu titulu Lacka, Kovalíka ešte Čech Jiří Veselý a Rus Jevgenij Donskoj.

Čítať ďalej...

Partneri

Peugeot
J&T BANKA
COOP JEDNOTA
Seekersport
ADIFEX
iFortuna

PEUGEOT SLOVAK OPEN 2021

Mediálni partneri

ZOZNAM.SK
PLUS JEDEN DEN
BIGMEDIA
RTVS
TASR