• banner
  • banner
STZ CHELLENGER

PEUGEOT SLOVAK OPEN, najväčší tenisový turnaj na tvrdom povrchu na Slovensku
DOTÁCIA: 145 000 eur + H
DEJISKO: NTC aréna v Bratislave    TERMÍN: 9. – 15. októbra 2023

 

 

Singlový titul pre Kanaďana Dialla

Dátum: 15. 10. 2023     sekcia: AKTUALITY/ news

Kanadský tenista Gabriel Diallo sa stal víťazom dvojhry na challengerovom turnaji Peugeot Slovak Open 2023. Vo finále zdolal Belgičana Jorisa de Looreho 6:0, 7:5 a získal svoj druhý singlový titul na ATP Challenger Tour. Vlani v auguste nenašiel premožiteľa na domácej pôde v Granby. Kanadský daviscupový reprezentant si za singlové víťazstvo pripíše do rebríčka ATP 125 bodov a v jeho pondelkovom vydaní bude figurovať na 130. priečke, čo je jeho doterajšie kariérne maximum.

Diallo v prvom sete finálového zápasu na dvorci dominoval, keď trikrát prelomil podanie De Looreho a uštedril mu kanára. Dvadsaťdvaročný Kanaďan hral rýchlo, z forhendu dokázal súpera zatlačiť do defenzívy a pripraviť si dobré pozície na zakončenie výmen. V šiestom geme využil pri servise Belgičana tretí setbal.

V druhom dejstve sa De Loore zlepšil a držal so súperom krok do stavu 5:5. V dvanástom geme ho Diallo brejkol, premenil štvrtý mečbal a stal sa prvým kanadským singlovým šampiónom v histórii bratislavského challengeru. V Bratislave cestou do finále zdolal v druhom kole najvyššie nasadeného Rakúšana Dominica Thiema a vo štvrťfinále slovenskú singlovú dvojku Lukáša Kleina.

"Som veľmi veľmi šťastný, že sa mi podarilo získať titul. V prvom sete som hral veľmi dobre, vyšlo mi všetko na čo som siahol. V druhom sete som síce hral stále na vysokej úrovni, ale už to nebolo také jednoznačné. Mal som veľa šancí a našťastie som ho dotiahol do víťazného konca. Je to môj prvý titul v tejto sezóne, od minulého roka to bolo dlhé čakanie. Som veľmi rád aj za môj tím. Tenis je síce individuálny šport, ale v pozadí je okolo nás veľa ľudí a je to zásluha celého tímu," povedal bezprostredne po finále Diallo.

Za najťažší zápas považuje duel druhého kola. "Bol to zápas proti Dominicovi Thiemovi. V rozhodujúcom sete sme hrali tajbrejk, bol to naozaj veľký boj. Rovnako aj štvrťfinále proti Lukášovi Kleinovi bolo veľmi vyrovnané, hral naozaj dobre a diváci ho hnali vpred. Každý zápas na turnaji má svoje úskalia, o to cennejšie je získať titul."

Rodák z Montrealu si v Bratislave získal srdce nejedného tenisového fanúšika. "Keď som hral proti Dominicovi Thiemovi, ktorý je zo susedného Rakúska a v ďalšom kole proti domácemu Lukášovi Kleinovi, diváci boli na ich strane. Od semifinálového duelu som však cítil veľkú podporu fanúšikov, čo mi dodalo veľa síl a sebavedomia. Som im za to naozaj vďačný. Celý turnaj bol veľmi dobre zorganizovaný, ďakujem zberačom, rozhodcom, všetkým organizátorom. Cítil som sa tu veľmi dobre a verím, že na budúci rok sa do Bratislavy vrátim, aby som mohol obhájiť titul," zakončil dvadsaťdvaročný sympaťák. (stz, tasr)

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...
Project planning

LIVE STREAM

Prenos aktuálnych zápasov.

Project planning

LIVE SCORE

Priebežné stavy, výsledky skončených zápasov.

 

Aktuality

V utorok na centri slovenské derby aj obhajca Gombos

Dátum: 06. 11. 2017     sekcia: AKTUALITY/ news

V utorňajšom programe Peugot Slovak Open 2017 sa predstavia slovenskí daviscupoví reprezentanti. Ako prví si zmerajú sily v čisto slovenskom zápase Lukáš Lacko, osmička turnaja, s Jozefom Kovalíkom. Zápas sa začne na centrálnom dvorci nie pred 16:30 h. Po nich nastúpi obhajca vlaňajšieho titulu Norbert Gombos (na fotografii) proti Poliakovi Jerzymu Janowiczovi a program uzavrie Andrej Martin zápasom proti Sergijovi Stachovskému.

Čítať ďalej...

Spoznali sme štyroch kvalifikantov

Dátum: 06. 11. 2017     sekcia: AKTUALITY/ news

V pondelok sa na centrálnom dvorci AEGON arény uskutočnili zápasy posledného kola kvalifikácie. Z tej sa do hlavného turnaja prebojoval najvyššie nasadený Poliak Kamil Majchrzak, ktorý v prvom kole narazí na držiteľa voľnej karty Alekandra Nedoviesova z Kazachstanu. Nasadená trojka v kvalifikácii Franko Škugor z Chorvátska si v hlavnej časti zmeria sily s Aldinom Setkičom. Niels Desein sa v hlavnej časti zaradil k Igorovi Sijslingovi z Holandska a Brit Tom Farquharson vytvoril dvojicu s Estóncom Jurgenom Zoppom.

Čítať ďalej...

Jednotka Kukuškin hneď v úvodný deň

Dátum: 05. 11. 2017     sekcia: AKTUALITY/ news

V pondelok popoludní o 13:30 h. sa v AEGON aréne rozohrajú zápasy úvodného kola hlavnej súťaže turnaja Peugeot Slovak Open 2017. Slovenskí tenisti zasiahnu do diania iba vo štvrorhe, predstavia sa všetky tri slovenské páry. Ťahákmi vo dvojhre budú zápasy austrálskeho búrliváka Bernarda Tomica s finalistom bratislavského turnaja z roku 2011 Ricardasom Berankisom. Po nich sa na centrálnom dvorci predstaví nasadená jednotka Michail Kukuškin (na snímke) z Kazachstanu, ktorý nastúpi proti Talianovi Alessandrovi Gianessimu.

 

Čítať ďalej...

Finále kvalifikácie bez Slovákov

Dátum: 05. 11. 2017     sekcia: AKTUALITY/ news

Do pondelkového finále kvalifikácie Peugeot Slovak Open 2017 nepostúpil ani jeden z domácich hráčov. Všetci traja, ktorí sa o to v nedeľu v AEGON aréne pokúšali, prehrali. V pondelok sa domáci tenisti predstavia vo štvorhre, v ktorej sú v pavúku tri čisto slovenské dvojice a hneď v prvom kole narazia na seba Norbert Gombos, Lukáš Lacko - Andrej Martin, Jozef Kovalík.

Čítať ďalej...

Traja Slováci do 2. kola kvalifikácie

Dátum: 04. 11. 2017     sekcia: AKTUALITY/ news

Traja zo 6 Slovákov postúpili do 2. kola kvalifikácie Peugeot Slovak Open v AEGON aréne v Bratislave. Druhé kolo sa hrá v nedeľu, finále kvalifikácie v pondelok, kedy sa začína aj hlavný turnaj. V ňom štartuje sedem domácich tenistov, traja mladí s voľnými kartami. Foto: Dušan Barbuš

Čítať ďalej...

Žreb PSO: Gombos - Janowicz

Dátum: 04. 11. 2017     sekcia: AKTUALITY/ news

Slovenskí hráči majú v prvom kole Peugeot Slovak Open 2017 ťažký žreb. Obhajca prvenstva Norbert Gombos narazí na Poliaka Jerzyho Janowicza (na obr.), Andrej Martin na Sergija Stachovského, istý zástupca v osemfinále vzíde zo súboja krajanov Jozef Kovalík - Lukáš Lacko. V AEGON aréne sa predstaví päť hráčov prvej stovky, najvyššie nasadený je Kazach Michail Kukuškin.

Čítať ďalej...

Šesť Slovákov v kvalifikácii

Dátum: 03. 11. 2017     sekcia: AKTUALITY/ news

Do kvalifikácie 18. ročníka medzinárodných majstrovstiev Skovenska v tenise mužov vstúpi v sobotu šesť slovenských tenistov. Turnaj Peugeot Slovak Open odštartuje v AEGON aréne o 10.00 h. Najvyššie nasadený Poliak Kamil Majchrzak (na obr.) má v prvom kole kvalifikácie voľný žreb.

Čítať ďalej...

Martin v hlavnej súťaži!

Dátum: 03. 11. 2017     sekcia: AKTUALITY/ news

Taliansky tenista Simone Bolelli, víťaz z roku 2007, sa odhlásil z turnaja Peugeot Slovak Open. Znamená to, že Andrej Martin, ktorý bol prvý pod čiarou, nepotrebuje voľnú kartu a bude v hlavnom turnaji tak ako Norbert Gombos, Lukáš Lacko a Jozef Kovalík. Martin sa už celý týždeň pripravuje v AEGON aréne pod vedením svojho nového trénera Jana Hernycha (38 r.), bratislavského víťaza z roku 2008. Držiteľmi 4 voľných kariet sú: Patrik Néma, Lukáš Klein, Tomáš Líška (všetci SR), Oleksandr Nedoviesov (Kazachstan).

Čítať ďalej...

Berankis v Bratislave, Južnyj nepríde

Dátum: 03. 11. 2017     sekcia: AKTUALITY/ news

V AEGON aréne trénuje pred štartom Peugeot Slovak Open 2017 aj Ricardas Berankis z Litvy (142. ATP). ,,V Bratislave budem hrať štvrtý raz," vravel 27-ročný tenista, ktorý v pôvodnom akceptačnom liste chýbal. ,,ATP urobila administratívnu chybu, ale po mojom telefonáte to napravila," vysvetlil hráč po piatkovom tréningu s Norbertom Gombosom, obhajcom prvenstva. Druhou zmenou je neúčasť Michaila Južného. Rus je zatiaľ jediný, kto sa škrtol zo zoznamu.

Čítať ďalej...

Baghdatis v AEGON aréne

Dátum: 31. 10. 2017     sekcia: AKTUALITY/ news

Cyperčan Marcos Baghdatis (32. r.) je už v Bratislave. V utorok si zatrénoval v AEGON aréne, dejisku budúcotýždňového Peugeot Slovak Open. Bývalý 8. hráč sveta prišiel na turnaj challengerovej série ATP s rankingom 93. V Bratislave štartuje tretí raz. 

Čítať ďalej...

Päť hráčov stovky na akceptačnom liste PSO 2017

Dátum: 19. 10. 2017     sekcia: AKTUALITY/ news

Na akceptačnom liste 18. medzinárodných majstrovstiev Slovenska v tenise mužov - Peugeot Slovak Open - figuruje päť hráčov prvej stovky. V hlavnom turnaji sa predstavia aj traja Slováci, vďaka voľným kartám dostanú šancu aj ďalší.  

Čítať ďalej...

Výborná účasť na šampionáte

Dátum: 19. 10. 2017     sekcia: AKTUALITY/ news

Slovenskí daviscupoví reprezentanti Norbert Gombos, Lukáš Lacko, Jozef Kovalík, Cyperčan Marcos Baghdatis, Rus Michail Južnyj a vlaňajší finalista Rumun Marius Copil budú 4.-12. novembra 2017 ťahákmi tenisového turnaja challengerovej série ATP Peugeot Slovak Open (dotácia 106 000 eur+H).

Čítať ďalej...

Peugeot Slovak Open 2017

Dátum: 18. 10. 2017     sekcia: AKTUALITY/ news

Prvá tlačová konferencia k turnaju challengerovej série ATP PEUGEOT SLOVAK OPEN 2017 sa uskutoční 19. októbra 2017 o 11.00 hod. v Národnom tenisovom centre. Informovať bude riaditeľ turnaja Igor Moška (na obr.).

Čítať ďalej...

Partneri

Peugeot
J&T BANKA
COOP JEDNOTA
Seekersport
ADIFEX
iFortuna

PEUGEOT SLOVAK OPEN 2021

Mediálni partneri

ZOZNAM.SK
PLUS JEDEN DEN
BIGMEDIA
RTVS
TASR