• banner
  • banner
STZ CHELLENGER

PEUGEOT SLOVAK OPEN, najväčší tenisový turnaj na tvrdom povrchu na Slovensku
DOTÁCIA: 145 000 eur + H
DEJISKO: NTC aréna v Bratislave    TERMÍN: 9. – 15. októbra 2023

 

 

Singlový titul pre Kanaďana Dialla

Dátum: 15. 10. 2023     sekcia: AKTUALITY/ news

Kanadský tenista Gabriel Diallo sa stal víťazom dvojhry na challengerovom turnaji Peugeot Slovak Open 2023. Vo finále zdolal Belgičana Jorisa de Looreho 6:0, 7:5 a získal svoj druhý singlový titul na ATP Challenger Tour. Vlani v auguste nenašiel premožiteľa na domácej pôde v Granby. Kanadský daviscupový reprezentant si za singlové víťazstvo pripíše do rebríčka ATP 125 bodov a v jeho pondelkovom vydaní bude figurovať na 130. priečke, čo je jeho doterajšie kariérne maximum.

Diallo v prvom sete finálového zápasu na dvorci dominoval, keď trikrát prelomil podanie De Looreho a uštedril mu kanára. Dvadsaťdvaročný Kanaďan hral rýchlo, z forhendu dokázal súpera zatlačiť do defenzívy a pripraviť si dobré pozície na zakončenie výmen. V šiestom geme využil pri servise Belgičana tretí setbal.

V druhom dejstve sa De Loore zlepšil a držal so súperom krok do stavu 5:5. V dvanástom geme ho Diallo brejkol, premenil štvrtý mečbal a stal sa prvým kanadským singlovým šampiónom v histórii bratislavského challengeru. V Bratislave cestou do finále zdolal v druhom kole najvyššie nasadeného Rakúšana Dominica Thiema a vo štvrťfinále slovenskú singlovú dvojku Lukáša Kleina.

"Som veľmi veľmi šťastný, že sa mi podarilo získať titul. V prvom sete som hral veľmi dobre, vyšlo mi všetko na čo som siahol. V druhom sete som síce hral stále na vysokej úrovni, ale už to nebolo také jednoznačné. Mal som veľa šancí a našťastie som ho dotiahol do víťazného konca. Je to môj prvý titul v tejto sezóne, od minulého roka to bolo dlhé čakanie. Som veľmi rád aj za môj tím. Tenis je síce individuálny šport, ale v pozadí je okolo nás veľa ľudí a je to zásluha celého tímu," povedal bezprostredne po finále Diallo.

Za najťažší zápas považuje duel druhého kola. "Bol to zápas proti Dominicovi Thiemovi. V rozhodujúcom sete sme hrali tajbrejk, bol to naozaj veľký boj. Rovnako aj štvrťfinále proti Lukášovi Kleinovi bolo veľmi vyrovnané, hral naozaj dobre a diváci ho hnali vpred. Každý zápas na turnaji má svoje úskalia, o to cennejšie je získať titul."

Rodák z Montrealu si v Bratislave získal srdce nejedného tenisového fanúšika. "Keď som hral proti Dominicovi Thiemovi, ktorý je zo susedného Rakúska a v ďalšom kole proti domácemu Lukášovi Kleinovi, diváci boli na ich strane. Od semifinálového duelu som však cítil veľkú podporu fanúšikov, čo mi dodalo veľa síl a sebavedomia. Som im za to naozaj vďačný. Celý turnaj bol veľmi dobre zorganizovaný, ďakujem zberačom, rozhodcom, všetkým organizátorom. Cítil som sa tu veľmi dobre a verím, že na budúci rok sa do Bratislavy vrátim, aby som mohol obhájiť titul," zakončil dvadsaťdvaročný sympaťák. (stz, tasr)

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...
Project planning

LIVE STREAM

Prenos aktuálnych zápasov.

Project planning

LIVE SCORE

Priebežné stavy, výsledky skončených zápasov.

 

Aktuality

Gombos v utorok o 17.00

Dátum: 08. 11. 2021     sekcia: AKTUALITY/ news

Ťahákom programu druhého hracieho dňa hlavnej súťaže na challengeri Peugeot Slovak Open 2021 bude súboj turnajovej štvorky Norberta Gombosa s Bosniakom Damirom Džumhurom. Zápas bol nasadený do večerného programu a nezačne sa skôr ako o 17.00 h. Súboj Gombosa, víťaza bratislavského turnaja z roku 2016, proti Džumhurovi, ktorý je finalistom z roku 2019, je pre fanúšikov prísľubom kvalitného tenisu. 

Čítať ďalej...

Miloš Karol v hlavnej súťaži

Dátum: 08. 11. 2021     sekcia: AKTUALITY/ news

Miloš Karol (na snímke) postúpil do hlavnej súťaže dvojhry na challengeri 90 v Bratislave (66 640 EUR, tvrdý povrch hala). Osemnásťročný hráč NTC, ktorý v kvalifikácii Peugeot Slovak Open 2021 štartoval vďaka voľnej karte od organizátorov, zdolal vo finále eliminácie piateho nasadeného Rusa Alexandra Ševčenka 7:6(5), 6:4 za 97 minút. Slovensko tak v hlavnom pavúku bude mať sedemčlenné zastúpenie. V úvodnom kole narazí Karol na trojnásobného víťaza bratislavského challengeru Lukáša Lacka.

Čítať ďalej...

Karol zabojuje o hlavnú súťaž

Dátum: 07. 11. 2021     sekcia: AKTUALITY/ news

Miloš Karol sa prebojoval do finále kvalifikácie na 22. medzinárodných majstrovstvách Slovenska v tenise mužov. V úvodnom kole eliminácie podal veľmi dobrý výkon a favorizovaného Ergina Kirkina z Turecka (301. ATP) zdolal 6:1, 7:6(2) za 62 minút. Počas celého zápasu bol suverénny na servise, tureckému súperovi neponúkol ani jednu brejkbalovú príležitosť. O hlavnú súťaž zabojuje proti piatemu nasadenému Rusovi Alexandrovi Ševčenkovi.

Čítať ďalej...

Privara a Naď v kvalifikácii vypadli

Dátum: 07. 11. 2021     sekcia: AKTUALITY/ news

Peter Benjamín Privara (na snímke) ani Peter Naď nestačili v prvom kole kvalifikácie challengeru Peugeot Slovak Open 2021 na svojich súperov. Sedemnásťroční mladíci štartovali v eliminačnom pavúku vďaka voľnej karte od organizátorov. Privara prehral s tretím nasadeným Čechom Daliborom Svrčinom (314. ATP) 5:7, 2:6 za 91 minút. Zverenec trénera Daniela Trčku si týmto zápasom odkrútil premiéru na profesionálnom okruhu medzi mužmi a s favoritom zápasu držal krok najmä v prvom sete. Naď si zmeral sily so šiestym nasadeným Japoncom Šintarom Močizukim (387. ATP), ktorému podľahol 3:6, 4:6 za 77 minút. Obaja hráči svojimi výkonmi v zápasoch s favorizovanými súpermi rozhodne nesklamali.

Privara s Naďom sa na turnaji predstavia spolu vo štvorhre. V úvodnom kole na nich čaká chorvátsko-bosniansky pár Duje Ajdukovič, Damir Džumhur.

FOTO: Dušan Barbuš

Čítať ďalej...

Šesť Slovákov v hlavnej súťaži

Dátum: 06. 11. 2021     sekcia: AKTUALITY/ news

V hlavnom pavúku 22. medzinárodných majstrovstiev Slovenska v tenise mužov - Peugeot Slovak Open 2021 - figuruje šesť domácich reprezentantov. Sú nimi Norbert Gombos, Alex Molčan, Filip Horanský, Lukáš Lacko a dvaja držitelia voľnej karty Lukáš Pokorný a Lukáš Palovič. Najvyššie nasadeným je Talian Stefano Travaglia, dvojkou je Holanďan Tallon Griekspoor. Turnaj sa kvalifikačnými bojmi začína v nedeľu, hlavná súťaž je na programe od pondelka. Do kvalifikácie zasiahnu traja Slováci - Peter Benjamín Privara, Peter Naď a Miloš Karol.

Žreb Slovákov v 1. kole hlavnej súťaže:

Norbert Gombos (4) - Damir Džumhur (Bosna a Hercegovina)
Alex Molčan (5) - Ramkumar Ramanathan (India)
Filip Horanský - Christopher O´Connell (Austrália)
Lukáš Lacko - kvalifikant
Lukáš Pokorný - Tallon Griekspoor (Holandsko-2)
Lukáš Palovič - kvalifikant

Čítať ďalej...

Moška: Šanca pre hráčov získavať body

Dátum: 04. 11. 2021     sekcia: AKTUALITY/ news

Najprestížnejší mužský tenisový turnaj na Slovensku Peugeot Slovak Open 2021 sa uskutoční v bratislavskom Národnom tenisovom centre od 8. - 14. novembra 2021. V akceptačnom liste 22. ročníka medzinárodných majstrovstiev Slovenska v tenise mužov k 18. októbru figurovali dvaja hráči svetovej stovky. Kvôli pandemickej situácii sa celý turnaj ponesie v režime OTP.

Čítať ďalej...

Vstupenky sú už v predaji

Dátum: 20. 10. 2021     sekcia: AKTUALITY/ news

Dvadsiaty druhý ročník turnaja Peugeot Slovak Open sa blíži. Aj tento rok bude challenger veľkým lákadlom pre tenisových fanúšikov, štartovať na ňom budú najlepší slovenskí hráči ale aj tenisti z prvej svetovej stovky rebríčka ATP. Vstupenky si už dnes môžno kúpiť na portáloch www.predpredaj.sk a www.ticketportal.sk. Dostupné sú aj na recepcii NTC. Od pondelka do piatka sú v cene po 3 eurá na deň, v sobotu a v nedeľu je cena 5 eur. Celý turnaj bude prebiehať v režime OTP.

Čítať ďalej...

Akceptačný list PSO 2021

Dátum: 19. 10. 2021     sekcia: AKTUALITY/ news

V akceptačnom liste 22. ročníka medzinárodných majstrovstiev Slovenska v tenise mužov k 18. októbru figurovali dvaja hráči svetovej stovky. Medzi 23 akceptovanými hráčmi Peugeot Slovak Open 2021 (8. - 14. novembra) priamo do hlavnej súťaže sú traja Slováci – Norbert Gombos, Alex Molčan a Filip Horanský. Druhý pod čiarou je Lukáš Lacko, piaty Lukáš Klein. Najvyššie v rebríčku ATP spomedzi prihlásených hráčov je Talian Stafano Travaglia na 83. priečke.

AKCEPTAČNÝ LIST PEUGEOT SLOVAK OPEN 2021

Čítať ďalej...

Nemec Marterer víťazom PSO 2020

Dátum: 15. 11. 2020     sekcia: AKTUALITY/ news

Nemecký tenista Maximilian Marterer zvíťazil na 21. medzinárodných majstrovstvách Slovenska v tenise mužov. Vo finále si poradil s Tomášom Macháčom z Českej republiky 6:7(3), 6:2, 7:5 za 146 minút. Zverenec trénera Tobiasa Summerera sa po Michaelovi Berrerovi (2009) a Petrovi Gojowczykovi (2014) stal tretím Nemcom, ktorý ovládol bratislavský challenger.

Čítať ďalej...

Klein s Molčanom titul nezískali, vyhrali Fíni

Dátum: 14. 11. 2020     sekcia: AKTUALITY/ news

Lukáš Klein s Alexom Molčanom neuspeli vo finále štvorhry na bratislavskom challengeri Peugeot Slovak Open 2020. Fínskemu páru Emil Ruusuvuori, Harri Heliövaara podľahli 4:6, 3:6 za 56 minút. V druhom sete viedli hráči NTC 3:1, no od tohto momentu nevyhrali ani jednu hru. Aj v druhom spoločnom finále na challengerovom turnaji tak Molčan s Kleinom odchádzali z kurtu ako zdolaní finalisti. Trofej sa im nepodarilo získať ani v roku 2019 na turnaji Bratislava Open. Do deblového rebríčka si za finálovú účasť pripíšu 48 bodov.

FOTO: Dušan Barbuš

Čítať ďalej...

V nedeľu vo finále Marterer - Macháč

Dátum: 14. 11. 2020     sekcia: AKTUALITY/ news

Nemec Maximilian Marterer a Čech Tomáš Macháč (na snímke s trénerom Danielom Vackom) sa stretnú vo finále 21. medzinárodných majstrovstiev Slovenska v tenise mužov. Posledný zápas turnaja je naplánovaný na nedeľu o 11.00 h v AXA aréne NTC. Marterer v prvom semifinále zdolal štvrtého nasadeného Francúza Antoina Hoanga 6:3, 6:4, Macháč si poradil s domácim hráčom Lukášom Kleinom 7:6(5), 6:3. Obaja finalisti štartujú v hlavnej súťaži Peugeot Slovak Open vôbec po prvý raz.

Čítať ďalej...

Krupa o Kleinovi: Luki ukázal nasadenie

Dátum: 14. 11. 2020     sekcia: AKTUALITY/ news

Rukopis českého trénera Tomáša Krupu výrazne prispel k výkonnostnému progresu dvadsaťdvaročného Lukáša Kleina. Pod vedením skúseného odborníka sa člen NTC dostal do elitnej svetovej trojstovky. V lete vyhral rodák zo Spišskej Novej Vsi sériu Peugeot Tennis Tour 2020 by Fortuna. Dobrú formu potvrdil aj na bratislavskom challengeri Peugeot Slovak Open, kde prvý raz postúpil až do semifinále dvojhry. Po budúcotýždňovom turnaji v Ortisei sa však úspešná spolupráca skončí, Krupa sa kvôli zložitej situácii spôsobenej pandémiou koronavírusu rozhodol pre návrat do rodnej krajiny.

Čítať ďalej...

Klein v semifinále nestačil na Macháča

Dátum: 14. 11. 2020     sekcia: AKTUALITY/ news

Lukáš Klein neuspel v semifinále dvojhry na bratislavskom challengeri Peugeot Slovak Open 2020. V AXA aréne NTC podľahol Čechovi Tomášovi Macháčovi 6:7(5), 2:6 za 73 minút. Dvadsaťročný kvalifikant nastúpi vo finále v nedeľu o 11.00 h proti Nemcovi Maximilianovi Martererovi.

Čítať ďalej...

Nemec Marterer prvým finalistom

Dátum: 14. 11. 2020     sekcia: AKTUALITY/ news

Prvým finalistom medzinárodných majstrovstiev Slovenska v tenise mužov sa stal Nemec Maximilian Marterer. V sobotňajšom semifinále zdolal štvrtého nasadeného Francúza Antoina Hoanga 6:3, 6:4 za 82 minút. Marterer je jediným hráčom tohtoročného Peugeot Slovak Open, ktorý si v doterajšom priebehu turnaja neprehral ani jeden servis. Jeho finálový súper vzíde zo slovensko-českého súboja Lukáš Klein - Tomáš Macháč.

Čítať ďalej...

Klein s Molčanom zabojujú o titul!

Dátum: 13. 11. 2020     sekcia: AKTUALITY/ news

Lukáš Klein s Alexom Molčanom si zahrajú o titul vo štvorhre na medzinárodných majstrovstvách Slovenska v tenise mužov. V semifinále vyradili druhý nasadený poľský pár Karol Drzewiecki, Szymon Walkow 7:6(5), 6:3 za 70 minút. Vo finále Peugeot Slovak Open 2020 narazia na fínsku dvojicu Harri Heliovaara, Emil Ruusuvuori.

Čítať ďalej...

Partneri

Peugeot
J&T BANKA
COOP JEDNOTA
Seekersport
ADIFEX
iFortuna

PEUGEOT SLOVAK OPEN 2021

Mediálni partneri

ZOZNAM.SK
PLUS JEDEN DEN
BIGMEDIA
RTVS
TASR