• banner
  • banner
STZ World Tennis Tour Bratislava

J&T BANKA SLOVAK OPEN, ženský tenisový turnaj ITF WTT W60
DOTÁCIA: 60 000 USD
DEJISKO: NTC aréna v Bratislave    TERMÍN: 30. októbra – 4. novembra 2023

 

Titul vo dvojhre pre Nemku Ellu Seidelovú

Dátum: 04. 11. 2023     sekcia: AKTUALITY / News

Nemecká tenistka Ella Seidelová získala titul vo dvojhre na turnaji J&T Banka Slovak Open 2023. Siedma nasadená hráčka zvíťazila v sobotňajšom finále nad šestkou pavúka Sofyou Lansereovou z Ruska a zdolala ju 6:4, 7:6(4) za 111 minút. Osemnásťročná rodáčka z Hamburgu otočila v druhom sete nepriaznivý stav 2:5 a stala sa druhou nemeckou víťazkou medzinárodných majstrovstiev Slovenska žien v tenise.

Seidelová získala v Bratislave svoj tretí titul na okruhu ITF, doposiaľ najcennejší v kariére. V lete nenašla premožiteľku na domácich podujatiach v Stuttgarte a Braunschweigu. Z Bratislavy si odnáša prémiu 9142 eur pred zdanením a 80 bodov do svetového rebríčka WTA.

"Vrátila som sa sem po tom, ako som vlani v NTC vyhrala titul na juniorskom turnaji. Mám na to skvelé spomienky, veľmi dobre sa mi tu hrá. Počas týždňa som nastúpila aj proti dvom domácim hráčkam Nine a Mii, na zápasy sa prišli pozrieť diváci a vytvorili dobrú atmosféru. Rovnako organizácia turnaja bola výborná, určite sa sem opäť rada vrátim," povedala v rozhovore po zisku titulu Seidelová, ktorá iba pred pár dňami oslávila osemnáste narodeniny.

"Bolo to už moje tretie finále na podujatí ITF WTT W60 tento rok. Som rada, že bolo konečne víťazné a odvážam si domov trofej pre víťazku. Dám si teraz pár dní oddych. Bol to ťažký týždeň, no veľmi si ho vážim a odchádzam domov šťastná," dodala na záver s úsmevom mladá Nemka, ktorá sa vďaka bratislavskému triumfu predstaví prvý raz v druhej svetovej stovke.

FOTO. tenipo

Čítať ďalej...
Project planning

LIVE STREAM

Prenos aktuálnych zápasov.

Project planning

LIVE SCORE

Priebežné stavy, výsledky skončených zápasov.

 

Aktuality

« 12345 »   2/5

Jamrichová opäť do osmičky!

Dátum: 01. 11. 2023     sekcia: AKTUALITY / News

Renáta Jamrichová postúpila do štvrťfinále dvojhry na turnaji J&T Banka Slovak Open 2023. Zverenka trénera Jána Matúša otočila skóre druhého zápasu proti talentovanej ruskej kvalifikantke Alevtine Ibragimovovej a zdolala ju 3:6, 6:2, 6:3 za 104 minút. Ďalšou súperkou šestnásťročnej hráčky Národného tenisového centra bude piata nasadená Chloe Paquetová z Francúzska (186. WTA).

Jamrichová rovnako ako v úvodnom kole prehrala prvý set, no v ďalšom priebehu duelu mala navrch. "Bol to dosť podobný zápas ako v utorok. V prvom sete som sa nevedela dostať do správneho rytmu, bola som mimo a nestíhala som. Súperka hrala veľmi rýchlo. Od druhého setu som zlepšila podanie, dokázala som Rusku dostať do dlhších výmen, v ktorých som slávila úspech. Moju štvrťfinálovú protivníčku Paquetovú vôbec nepoznám a ani neviem, ako vyzerá," povedala s úsmevom vlaňajšia semifinalistka bratislavského turnaja.

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

Skvelá Pohánková do štvrťfinále!

Dátum: 01. 11. 2023     sekcia: AKTUALITY / News

Mia Pohánková postúpila do štvrťfinále dvojhry na turnaji J&T Banka Slovak Open 2023. Pätnásťročná hráčka Národného tenisového centra zvíťazila v druhom kole nad nemeckou kvalifikantkou Stephanie Wagnerovou a zdolala ju 6:3, 5:7, 6:4 za 138 minút. Zverenka trénera Róberta Gašparetza a kondičného Kristiána Cupáka si v ďalšom kole zmeria sily s ďalšou Nemkou, siedmou nasadenou Ellou Seidelovou.

Mladá slovenská hráčka dokázala aj v tomto zápase otočiť nepriaznivý stav, v rohodujúcom dejstve prehrávala 1:3. "Zatiaľ si ani neuvedomujem, čo sa vlastne deje, je to neskutočné. V prvom sete som začala super, v druhom sa to už vyrovnalo. Súperka začala chodiť na sieť a ja som trošku znervóznela. V treťom som prehrávala 1:3, ale v zlomových momentoch som si verila a ľudia v NTC mi pomohli, aby som makala ešte viac a vyhrala tento zápas," povedala šťastná Mia.

Čo rozhodlo o dnešnom víťazstve nad súperkou, ktorá bola od nej o štrnásť rokov staršia? "Dnes som dobre podávala a veľmi dobre som sa pohybovala. Celkovo sa mi hrá na turnaji veľmi dobre. Dnešná súperka bola odo mňa výrazne staršia, hrala agresívnejšie a bolo cítiť, že má toho oveľa viac odohraného. Pre mňa je to prvý ženský turnaj v kariére a už to, že som postúpila do štvrťfinále, je vynikajúce."

Mia v zápase zahrala aj divácky veľmi obľúbený úder medzi nohami. "Všetko to plynie z toho, že sa na kurte cítim veľmi dobre. Podaril sa mi už minule, tak som si naň verila. Hrala som ho pri zhode a výmenu som vyhrala. Ľudia mi veľmi tlieskali a mňa to neskutočne podvzbudilo do ďalších momentov," zakončila štvrťfinalistka bratislavského turnaja.

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

Nasadené hráčky postupujú do štvrťfinále

Dátum: 01. 11. 2023     sekcia: AKTUALITY / News

Chorvátska tenistka Lea Boškovičová (na snímke) sa stala prvou štvrťfinalistkou dvojhry na turnaji J&T Banka Slovak Open 2023. Ôsma nasadená hráčka nedala v druhom kole šancu Češke Jesike Malečkovej a zdolala ju hladko 6:2, 6:0 za 54 minút. Jej súperkou medzi najlepšou osmičkou bude štvorka pavúka Jule Niemeierová z Nemecka, ktorá si poradila s Turkyňou Aylou Aksovou 6:1, 7:5.

Ďalej ide aj siedma nasadená Ella Seidelová z Nemecka. Vo vyrovnanom zápase druhého kola si poradila s Taliankou Silviou Ambrosiovou 7:6(5), 4:6, 6:2 za 138 minút. Bez boja postúpila do štvrťfinále šiesta nasadená Sofya Lansereová z Ruska. Jej súperka Anastasia Kuliková z Fínska na zápas nenastúpila.

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

Fotogaléria 31. októbra 2023

Dátum: 31. 10. 2023     sekcia: AKTUALITY / News

V utorok sa na centrálnom dvorci Národného tenisového centra predstavilo päť Sloveniek v dvojhre a jedna vo štvohre. Do druhého kola J&T Banka Slovak Open 2023 sa v singli prebojovali Mia Pohánková a Renáta Jamrichová, s turnajom sa rozúčili Radka Zelníčková, Nina Vargová a Rebecca Šramková. Vo štvorhre vypadla Anika Jašková po boku Češky Julie Štruplovej. Fotografie z diania na centrálnom dvorci prinášame v galérii.

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

Nasadená dvojka Šramková sa lúči

Dátum: 31. 10. 2023     sekcia: AKTUALITY / News

Rebecca Šramková sa rozlúčila s domácim turnajom J&T Banka Slovak Open 2023 už v úvodnom kole. Druhá nasadená hráčka prehrala s kvalifikantkou Alevtinou Ibragimovovou z Ruska 1:6. 3:6 za 83 minút. Zverenka trénera Milana Martinca a kondičného Dávida Olasza nastúpila na duel po dvojmesačnej turnajovej pauze zavinenej zranením lakťa.

"Nevedela som, čo môžem od turnaja očakávať. Bola som dva mesiace bez zápasu, takže som to brala tak, že buď mi to vyjde alebo nie. Chýbala mi zápasová kondícia, počas celého duelu som bola zadýchaná a nemohla som držať tempo, aké som chcela. Bohužial, nevyšlo mi to, no ideme ďalej. Najbližší týždeň ma čaká príprava na stretnutie v Pohári Billie Jean Kingovej, potom ešte do konca roka plánujem odohrať tri turnaje," povedala po zápase Rebecca.

Dvadsaťsedemročná hráčka Národného tenisového centra sa domácim fanúšikom predstaví ešte vo štvorhre, na ktorú nastúpi po boku Rusky Sofye Lansereovej. S tou vlani získala deblový titul na turnaji rovnakej kategórie v Trnave.

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

Jamrichová po boji do druhého kola

Dátum: 31. 10. 2023     sekcia: AKTUALITY / News

Renáta Jamrichová sa prebojovala do druhého kola dvojhry na turnaji J&T Banka Slovak Open 2023. Držiteľka voľnej karty zvíťazila v úvodnom zápase nad Češkou Juliou Štruplovou a zdolala ju 3:6, 6:2, 6:3 za 121 minút. Zverenka trénera Jána Matúša obhajuje na bratislavskom turnaji vlaňajšie semifinále, ktoré musela pre zranenie skrečovať.

"V prvom sete som bola trošku nervózna, robila som ľahké a rýchle chyby, takže sme sa nedostávali veľmi do výmen. Ku koncu druhého setu som sa už rozohrala, dostala som sa do hry a aj vo výmenách som diktovala tempo. Myslím si, že som podala dobrý výkon, som šťastná, že som postúpila," povedala po zápase šestnásťročná hráčka NTC.

Úvod duelu bol trošku poznačený nervozitou, ktorú však postupne zo seba striasla: "Plynie to aj z domáceho prostredia, nie často ma vidí hrať moja rodina a známi. Je to úpne iné, ale na druhú stranu aj veľmi príjemné. Domáca podpora je super, ďakujem všetkým fanúšikom, ktorí ma prišli povzbudiť."

V priebehu zápasu Renča zmenila hru, hrala trpezlivejšie a to jej prinieslo úspech. "Povedala som si, že to nemôžem súperke dávať zadarmo mojimi chybami, nech aj ona ukáže, čo vie. Hrala som ďalej a našťastie som sa dobre rozohrala. Verím, že sa počas týždňa budem cítiť dobre na kurte a budem zlepšovať hru aj mentálne nastavenie. Každý odohraný zápas je pre mňa super, keďže turnaj je silno obsadený. Ak by sa mi podarilo zopakovať vlaňajšie semifinále, veľmi by som sa tešila," doplnila na záver s úsmevom Jamrichová.

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

Vargová nestačila na nasadenú sedmičku

Dátum: 31. 10. 2023     sekcia: AKTUALITY / News

Nina Vargová nepostúpila do druhého kola dvojhry na turnaji J&T Banka Slovak Open 2023. Držiteľka voľnej karty nestačila v úvodnom zápase na nasadenú sedmičku Ellu Seidelovú z Nemecka a podľahla jej 5:7, 2:6 za rovné dve hodiny. Osemnásťročná hráčka Národného tenisového centra sa na turnaji predstaví ešte vo štvorhre po boku Renáty Jamrichovej.

Vargová mala zápas výborne rozohraný, v prvom sete viedla nad favorizovanou hráčkou 5:2. "Počas celého zápasu som sa snažila hrať svoju hru.  Za stavu 5:2 som nevyužila pár momentov a situácií, čoho sa súperka hneď chytila a dotiahla prvý set vo svoj prospech. Doma sa vždy snažím podať čo najlepší výkon, inak to nebolo ani dnes. Žiaľ, nepodarilo sa mi zvíťaziť," povedala zverenka trénera Martina Zathureckého.

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

Zelníčková, Tóthová aj Kužmová vypadli

Dátum: 31. 10. 2023     sekcia: AKTUALITY / News

Radka Zelníčková (na snímke) ani Emma Tóthová sa neprebojovali do druhého kola dvojhry na turnaji J&T Banka Slovak Open 2023. Úspešná kvalifikantka Zelníčková nestačila v úvodnom zápase na tretiu nasadenú Maďarku Dalmu Galfiovú a podľahla jej 4:6, 5:7 za 90 minút. Tóthová sa v hlavnej súťaži predstavila ako lucky loserka, no druhú šancu nevyužila. S Jesikou Malečkovou z Českej republiky prehrala hladko 2:6, 2:6.

Nedarilo sa ani držiteľke voľnej karty Kataríne Kužmovej, nad sily ktorej bola šestka pavúka Sofya Lansereová z Ruska. Dvadsaťdvaročná Slovenka jej podľahla 0:6, 3:6 za necelú hodinu.

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

Pohánková pokračuje víťazne

Dátum: 31. 10. 2023     sekcia: AKTUALITY / News

Mia Pohánková sa prebojovala do druhého kola dvojhry na turnaji J&T Banka Slovak Open 2023. Zverenka trénera Róberta Gašparetza a kondičného Kristiána Cupáka si v úvodnom kole hladko poradila s Češkou Anetou Laboutkovou a zdolala ju presvedčivo 6:2, 6:3 za 77 minút. Pätnásťročná hráčka Národného tenisového centra si v ďalšom kole zmeria sily s víťazkou súboja medzi dvoma nemeckými kvalifikantkami Larou Schmidtovou a Stephaniou Wagnerovou.

Mia vstúpila do zápasu strateným servisom, no rýchlo sa otriasla a výborným výkonom hladko vyhrala prvý set: "Bolo to trošku frustrujúce, že som si hneď úvodný servis prehrala čistou hrou a rýchlo bolo 0:2. Dokázala som sa však vyhecovať, dostala som sa do zápasu a v prvom sete som od toho momentu nestratila ani gem."

Druhý set mal podobný scenár, mladá Slovenka si stratila podanie a prehrávala 1:3. Ani za tohto stavu však nezložila zbrane. Dokázala otočiť vývoj a v deviatom geme využila svoj druhý mečbal. Pri premiérovej účasti na ženskom turnaji postúpila do druhého kola. "V druhom sete to bola opäť rovnaká situácia, ale keď som to zvládla v prvom, verila som, že to dokážem znovu. Nakopla som sa a vyšlo to. Keď sa mi nepodarilo využiť prvý mečbal, trošku som bola zaskočená, ale stále som dúfala, že príde ďalšia šanca," pokračovala strieborná medailistka z ME do 16 rokov.

Pohánková sa napriek mladému veku prezentuje na kurte odvážnu hrou a v zlomových momentoch sa nezľakne príležitosti. "Začala som pracovať s mentálnym trénerom, myslím si, že aj to mi pomáha sa posúvať ďalej. Som rada, že sa takto dokážem vrátiť do zápasu a v dôležitých chvíľach zahrať odvážne údery. Veľmi som si po vyhratom kvalifikačnom zápase verila a som šťastná, že pokračujem ešte ďalej," zakončila s úsmevom Mia.

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

Fotogaléria 30. októbra 2023

Dátum: 30. 10. 2023     sekcia: AKTUALITY / News

Vo fotogalérii z pondelka 30. októbra prinášame zábery z finále kvalifikácie turnaja J&T Banka Slovak Open 2023. Fotoobjektívom sme boli na zápasoch na centrálnom kurte NTC, na ktorom sa do hlavnej súťaže prebojovali Slovenky Katarína Strešnáková, Radka Zelníčková a Mia Pohánková. V zápase prvého kola hlavnej súťaže sa predstavila Eszter Méri, ktorá nestačila na Češku Nikolu Bartůňkovú.

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

Méri skončila na rakete Bartůňkovej

Dátum: 30. 10. 2023     sekcia: AKTUALITY / News

Eszter Méri (na snímke) sa neprebojovala do druhého kola hlavnej súťaže na turnaji J&T Banka Slovak Open 2023. Zverenka trénera Ivana Košeca, ktorá sa v hlavnom pavúku predstavila vďaka voľnej karte, nestačila v úvodnom zápase na Nikolu Bartůňkovú a podľahla jej 7:6(2), 1:6, 3:6 za 155 minút. Sedemnásťročná Češka, vlaňajšia štvrťfinalistka na bratislavskom turnaji, nastúpi v druhom kole proti víťazke slovensko-maďarského súboja medzi kvalifikantkou Radkou Zelníčkovou a treťou nasadenou Maďarkou Dalmou Galfiovou.

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

Pätnásťročná Pohánková postúpila do hlavnej

Dátum: 30. 10. 2023     sekcia: AKTUALITY / News

Mia Pohánková postúpila pri svojej prvej účasti na ženskom turnaji do hlavnej súťaže dvojhry na J&T Banka Slovak Open 2023. Pätnásťročná hráčka Národného tenisového centra zvíťazila vo finále kvalifikácie nad siedmou nasadenu Merel Hoedtovou z Holandska a zdolala ju 6:4, 3:6, 7:5 za 147 minút. Zverenka trénera Róberta Gašparetza nastúpi v prvom kole proti lucky-loserke Anete Laboutkovej z Českej republiky.

V kvalifikácii bratislavského turnaja sa Mia predstavila vďaka voľnej karte od organizátorov. Na úvodný zápas jej súperka Anna Klasenová z Nemecka nenastúpila, a tak sa na kurt dostala až v pondelkovom finále. "Mala som týždňovú prípravu na tento turnaj. Keď mi v prvom kvalifikačnom kole súperka nenastúpila, tak som si vravela, že mi stačí vyhrať jeden zápas a budem v hlavnej súťaži. Bojovala som do poslednej loptičky, mala som náročnú súperku. Na svoje prvé vystúpenie medzi ženami to hodnotím veľmi pozitívne," povedala po zápase šťastná Mia.

Prvý ostrý štart medzi ženami môže byť niekedy veľmi zväzujúci. "Na začiatku som cítila trošku obavy, v akom tempe sa bude hrať a aké to bude, ale koncom prvého setu sa vytratili a už to bolo v pohode. V zlomových momentoch som sa povzbudzovala, udržiavala som sa stále v zápase. Som emočný človek, na kurte to často ukazujem," smiala sa strieborná medailistka z majstrovstiev Európy do 16 rokov.

V treťom sete prehrávala Pohánková 2:4, no proti o deväť rokov staršej a skúsenejšej súperke sa jej podaril skvelý obrat. "Vedela som, že keď sa mi podarí dobre zaservovať a dotiahnuť sa na rozdiel jedného gemu, tak by sa mi ešte mohol podariť aj zvrat. Snažila som sa čo najlepšie namotivovať a vyšlo to. V zápase som bola veľmi veľa na nohách, predsa len je to rozdiel oproti juniorskému tenisu. Vydrela som to a o to viac si toto víťazstvo cením," zakončila sympatická Mia.

Zápas na tribúne pozorne sledoval aj Miin tréner Róbert Gašparetz. "Je to veľmi prekvapujúce. Pred turnajom som mal aj ja trošku rešpekt, ako sa k tomu po mentálnej stránke Mia postaví. Predsa len, má iba pätnásť rokov a veľa vecí bolo pre ňu nových. Som veľmi rád, že si to vyskúšala a že ideme ďalej," začal svoje hodnotenie Gašparetz. "Po tenisovej stránke sme sa na turnaj pripravovali rovnako, skôr sme pracovali na tej mentálnej. S celým tímom sme sa ju snažili naviesť k tomu, že sa má sústrediť na seba, bojovať o každú loptu a že môže uspieť. Som veľmi rád, že si to zobrala k srdcu."

Gašparetz vedie Pohánkovú už tretí rok. Aká podľa neho je? "Ciaľavedomá, súťaživá a rada sa učí nové veci. Miluje šport, myslím si, že má dobré predpoklady, aby mohla v tenise uspieť."

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

Zelníčková do hlavnej súťaže

Dátum: 30. 10. 2023     sekcia: AKTUALITY / News

Radka Zelníčková postúpila do hlavnej súťaže dvojhry na turnaji J&T Banka Slovak Open 2023. V pozícii nasadenej šestky zvíťazila vo finále kvalifikácie nad Češkou Anetou Laboutkovou a zdolala ju 6:3, 6:3 za 77 minút. Zverenka trénera Róberta Gašparetza nestratila v kvalifikácii ani set.

"Domáce prostredie je veľmi špecifické a niekedy aj zväzujúce. Ani jeden z kvalifikačných zápasov sa mi nehral dobre, trápila som sa úderovo aj hlavou. Cítila som tlak, že by som mala vyhrať, v zápasoch som bola papierovou favoritkou. Verím, že v hlavnej súťaži sa mi bude hrať lepšie, budem hrať s renkingovo silnejšími hráčkami. Myslím, že táto pozícia mi bude lepšie sedieť, aj keď do každého zápasu idem s tým, že chcem vyhrať. Navyše podmienky v NTC mi vyhovujú, hrá sa na harde vnútri, čo mám rada, tak verím, že sa budem ešte zlepšovať. Dnešná súperka je ľaváčka, má dobrý servis a čítanie hry, takže to vôbec nebolo jednoduché," povedala po postupe do hlavnej súťaže dvadsaťročná hráčka Národného tenisového centra.

Cez finálové kolo kvalifikácie sa neprebojovala Emma Tóthová, ktorá zostala na rakete najvyššie nasadenej Nemky Lary Schmidtovej.

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

Strešnáková z kvalifikácie do hlavnej

Dátum: 30. 10. 2023     sekcia: AKTUALITY / News

Katarína Strešnáková (na snímke) sa prebojovala do hlavnej súťaže dvojhry na turnaji J&T Banka Slovak Open 2023. Tretia nasadená hráčka zdolala vo finále kvalifikácie deviatku pavúka Denisu Hindovú z Českej republiky 7:6(1), 6:4 za 115 minút. Dvadsaťšesťročná Slovenka prešla obomi kvalifikačnými kolami bez straty setu.

Nedarilo sa Sofii Milatovej, ktorá nestačila na štvrtú nasadenú Nemku Angelinu Wirgesovú a podľahla jej 6:7(5), 2:6 za 110 minút .

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

Fotogaléria 29. októbra 2023

Dátum: 29. 10. 2023     sekcia: AKTUALITY / News

Vo fotogalérii z prvého dňa kvalifikácie J&T Banka Slovak Open 2023 nájdete snímky zo zápasov slovenských hráčok Nikoly Daubnerovej, Laury Cílekovej, Iriny Balus, Radky Zelníčkovej, Emy Mravcovej, Soni Depešovej, Emmy Tóthovej a Natálie Kročkovej.

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

« 12345 »   2/5

Partneri

J&T BANKA
Peugeot
COOP JEDNOTA
Seekersport
ADIFEX

Mediálni partneri

ZOZNAM.SK
PLUS JEDEN DEN
BIGMEDIA
RTVS
TASR