• banner
  • banner
STZ CHELLENGER

PEUGEOT SLOVAK OPEN, najväčší tenisový turnaj na tvrdom povrchu na Slovensku
DOTÁCIA: 145 000 eur + H
DEJISKO: NTC aréna v Bratislave    TERMÍN: 9. – 15. októbra 2023

 

 

Singlový titul pre Kanaďana Dialla

Dátum: 15. 10. 2023     sekcia: AKTUALITY/ news

Kanadský tenista Gabriel Diallo sa stal víťazom dvojhry na challengerovom turnaji Peugeot Slovak Open 2023. Vo finále zdolal Belgičana Jorisa de Looreho 6:0, 7:5 a získal svoj druhý singlový titul na ATP Challenger Tour. Vlani v auguste nenašiel premožiteľa na domácej pôde v Granby. Kanadský daviscupový reprezentant si za singlové víťazstvo pripíše do rebríčka ATP 125 bodov a v jeho pondelkovom vydaní bude figurovať na 130. priečke, čo je jeho doterajšie kariérne maximum.

Diallo v prvom sete finálového zápasu na dvorci dominoval, keď trikrát prelomil podanie De Looreho a uštedril mu kanára. Dvadsaťdvaročný Kanaďan hral rýchlo, z forhendu dokázal súpera zatlačiť do defenzívy a pripraviť si dobré pozície na zakončenie výmen. V šiestom geme využil pri servise Belgičana tretí setbal.

V druhom dejstve sa De Loore zlepšil a držal so súperom krok do stavu 5:5. V dvanástom geme ho Diallo brejkol, premenil štvrtý mečbal a stal sa prvým kanadským singlovým šampiónom v histórii bratislavského challengeru. V Bratislave cestou do finále zdolal v druhom kole najvyššie nasadeného Rakúšana Dominica Thiema a vo štvrťfinále slovenskú singlovú dvojku Lukáša Kleina.

"Som veľmi veľmi šťastný, že sa mi podarilo získať titul. V prvom sete som hral veľmi dobre, vyšlo mi všetko na čo som siahol. V druhom sete som síce hral stále na vysokej úrovni, ale už to nebolo také jednoznačné. Mal som veľa šancí a našťastie som ho dotiahol do víťazného konca. Je to môj prvý titul v tejto sezóne, od minulého roka to bolo dlhé čakanie. Som veľmi rád aj za môj tím. Tenis je síce individuálny šport, ale v pozadí je okolo nás veľa ľudí a je to zásluha celého tímu," povedal bezprostredne po finále Diallo.

Za najťažší zápas považuje duel druhého kola. "Bol to zápas proti Dominicovi Thiemovi. V rozhodujúcom sete sme hrali tajbrejk, bol to naozaj veľký boj. Rovnako aj štvrťfinále proti Lukášovi Kleinovi bolo veľmi vyrovnané, hral naozaj dobre a diváci ho hnali vpred. Každý zápas na turnaji má svoje úskalia, o to cennejšie je získať titul."

Rodák z Montrealu si v Bratislave získal srdce nejedného tenisového fanúšika. "Keď som hral proti Dominicovi Thiemovi, ktorý je zo susedného Rakúska a v ďalšom kole proti domácemu Lukášovi Kleinovi, diváci boli na ich strane. Od semifinálového duelu som však cítil veľkú podporu fanúšikov, čo mi dodalo veľa síl a sebavedomia. Som im za to naozaj vďačný. Celý turnaj bol veľmi dobre zorganizovaný, ďakujem zberačom, rozhodcom, všetkým organizátorom. Cítil som sa tu veľmi dobre a verím, že na budúci rok sa do Bratislavy vrátim, aby som mohol obhájiť titul," zakončil dvadsaťdvaročný sympaťák. (stz, tasr)

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...
Project planning

LIVE STREAM

Prenos aktuálnych zápasov.

Project planning

LIVE SCORE

Priebežné stavy, výsledky skončených zápasov.

 

Aktuality

Rosol do druhého kola

Dátum: 04. 11. 2019     sekcia: AKTUALITY/ news

Lukáš Rosol (na snímke) postúpil do druhého kola turnaja Peugeot Slovak Open 2019. Víťaz z roku 2012 a vlaňajší finalista zvíťazil nad Francúzom Mathiasom Bourguom 6:4, 7:6(1) za 90 minút. Jeho ďalším súperom bude ôsmy nasadený Juhoafričan Lloyd Harris. Ďalej postúpili aj Rakúšan Dennis Novak a Taliani Federico Gaio a Roberto Marcora.
FOTO: Dušan Barbuš

Čítať ďalej...

Molčan po prvý raz v 2. kole

Dátum: 04. 11. 2019     sekcia: AKTUALITY/ news

Alex Molčan po prvý raz postúpil na Peugeot Slovak Open do druhého kola bratislavského challengeru. Zverenec Ladislava Simona zdolal Belehradčana Nikolu Milojeviča 6:3, 6:4. Hráč NTC štartuje na najvýznamnejšom turnaji u nás po štvrtý raz. Súperom Molčana bude Nemec Peter Gojowczyk, víťaz z roku 2014.

Čítať ďalej...

Marčenko a Kolář do hlavnej

Dátum: 04. 11. 2019     sekcia: AKTUALITY/ news

Ukrajinec Iľja Marčenko (na snímke) a Čech Zdeněk Kolář postúpili z kvalifikácie do hlavnej súťaže turnaja Peugeot Slovak Open 2019. Marčenko si poradil s Nemcom Mischom Zverevom 3:6, 6:2, 6:2 za 93 minút. V hlavnej súťaži si zmeria sily s Kazachom Alexandrom Nedovjesovom. Kolář vyhral prvý set kvalifikačného súboja s Maďarom Zsomborom Pirosom 6:4, v druhom sete mu súper za stavu 3:0 zápas vzdal. V prvom kole hlavného pavúka nastúpi proti Francúzovi Lestiennovi.

Čítať ďalej...

V pondelok trojica Slovákov

Dátum: 03. 11. 2019     sekcia: AKTUALITY/ news

V pondelok sa v AXA aréne NTC začína už 20. ročník medzinárodných majstrovstiev Slovenska v tenise mužov - Peugeot Slovak Open 2019. O 10.00 sú na programe dva zápasy kvalifikácie, potom už príde na rad hlavná súťaž. V tej sa v úvodný hrací deň predstavia na centrálnom dvorci traja domáci reprezentanti.

Čítať ďalej...

Šesť Slovákov v hlavnom pavúku

Dátum: 02. 11. 2019     sekcia: AKTUALITY/ news

V hlavnom pavúku 20. medzinárodných majstrovstiev Slovenska v tenise mužov - Peugeot Slovak Open 2019 - figuruje šesť domácich reprezentantov. Jediným nasadeným spomedzi nich je jedenástka Norbert Gombos (na snímke), ktorý má v prvom kole voľný žreb. Druhým hráčom, ktorý sa do hlavnej súťaže dostal, je Filip Horanský, ktorému žreb prisúdil krajana Andreja Glváča, štartujúceho na voľnú kartu.

Čítať ďalej...

PSO bez Krajinoviča

Dátum: 02. 11. 2019     sekcia: Aktuality

Srbský tenista Filip Krajinovič (na snímke) sa odhlásil z budúcotýždňového turnaja Peugeot Slovak Open 2019. Okrem neho nefigurujú v pavúku ani Francúz Corentin Moutet, Švajčiar Henri Laaksonen, Rus Jevgenij Donskoj, Španieli Pedro Martinez s Tommym Robredom a Srb Danilo Petrovič. Namiesto nich sa do hlavnej časti súťaže posunuli Francúzi Mathias Bourgue a Constant Lestienne, Nemec Cedrik-Marcel Stebe, Američan Maxime Cressy, Talian Matteo Viola, Egypťan Mohamed Safwat a Kazach Alexander Nedovjesov. V hlavnom pavúku naďalej figuruje až osem hráčov prvej svetovej stovky. Najvyššie nasadeným je Kazach Michail Kukuškin, aktuálne 67. hráč rebríčka ATP.

Čítať ďalej...

PSO: Aj Horanský v hlavnej

Dátum: 31. 10. 2019     sekcia: AKTUALITY/ news

Päť hráčov prvej svetovej stovky - Ričardas Berankis z Litvy, Pierre-Hugues Herbert z Francúzska, Jošihito Nišioka z Japonska, Mikael Ymer zo Švédska a Philipp Kohlschreiber z Nemecka - sa odhlásilo z turnaja Peugeot Slovak Open 2019. Okrem nich nebude štartovať ani Nemec Rudolf Mölleker. Do hlavnej súťaže sa tak posunul Filip Horanský (na snímke), ktorý figuroval ako prvý pod čiarou hlavnej akceptácie. Okrem neho je to pätica hráčov - Talian Roberto Marcora, Srb Danilo Petrovič, Belgičan Ruben Bemelmans, Francúz Elliot Benchetrit a Španiel Tommy Robredo. V hlavnom pavúku 20. medzinárodných majstrovstiev Slovenska tak aktuálne figuruje desať hráčov zo svetovej stovky.

Čítať ďalej...

Gasquet sa odhlásil z PSO

Dátum: 29. 10. 2019     sekcia: AKTUALITY/ news

Richard Gasquet sa odhlásil z turnaja Peugeot Slovak Open 2019. Francúz, ktorý mal v Bratislave štartovať na voľnú kartu, si zranil koleno a nepredstaví sa ani na tohtotýždňovom turnaji ATP Masters 1000 v Paríži. Najvyššie nasadeným hráčom na jubilejnom 20. ročníku medzinárodných majstrovstiev Slovenska je Michail Kukuškin z Kazachstanu, zo Slovákov sa diváci môžu tešiť na Norberta Gombosa, Lukáša Lacka, Filipa Horanského, Alexa Molčana a Lukáša Kleina.

Čítať ďalej...

Gasquet na PSO 2019!

Dátum: 24. 10. 2019     sekcia: AKTUALITY/ news

Richard Gasquet sa predstaví na jubilejnom 20. ročníku Peugeot Slovak Open 2019! Horúcu novinku o udelení voľnej karty tomuto vynikajúcemu francúzskemu tenistovi priniesol generálny sekretár STZ a riaditeľ turnaja Peugeot Slovak Open Igor Moška. Aktuálne 64. hráč rebríčka ATP bol semifinalistom na US Open a vo Wimbledone, je víťazom 15 turnajov vo dvojhre a 2 turnajov vo štvorhre na okruhu ATP.

Čítať ďalej...

Akceptačný list PSO 2019

Dátum: 16. 10. 2019     sekcia: AKTUALITY/ news

V akceptačnom liste 20. ročníka medzinárodných majstrovstiev Slovenska v tenise mužov k 14. októbru figurovalo až 15 hráčov svetovej stovky. Medzi 41 akceptovanými hráčmi Peugeot Slovak Open 2019 (4. -10. 11.) priamo do hlavnej súťaže je iba jeden Slovák – Norbert Gombos. Prvý pod čiarou je Filip Horanský. Tak to oznámil na tlačovej konferencii Igor Moška (na snímke), generálny sekretár STZ a riaditeľ turnaja Peugeot Slovak Open 2019.

Čítať ďalej...

Jubilejný dvadsiaty ročník sa blíži

Dátum: 13. 10. 2019     sekcia: AKTUALITY/ news

Peugeot Slovak Open je najväčší tenisový turnaj organizovaný na Slovensku. V tomto roku napíše už svoje 20. pokračovanie. Uskutoční sa v AXA aréne NTC od 4. - 10. novembra 2019. Tenisoví priaznivci si už môžu kúpiť vstupenky na portáloch www.predpredaj.sk a www.ticketportal.sk. Od pondelka do piatka sú vstupenky v cene po 3 eurá na deň, v sobotu a v nedeľu je cena po 5 eur. Kúpiť si ich možno aj na recepcii NTC.

Čítať ďalej...

Bublik z kvalifikácie k titulu!

Dátum: 11. 11. 2018     sekcia: AKTUALITY/ news

Kazašský tenista Alexander Bublik triumfoval na turnaji Peugeot Slovak Open 2018. Vo finále si poradil s Čechom Lukášom Rosolom za 69 minút 6:4, 6:4. Po troch rokoch sa tak víťazom turnaja stal opäť kvalifikant. V roku 2015 ním bol Bielorus Jegor Gerasimov. Bublikova tohtoročná sezóna bola poznačená zlomeninou členka na turnaji v Indian Wells, kvôli ktorej sa v rebríčku prepadol o 150 miest. Najlepšie v kariére bol doposiaľ na 95. priečke rebríčka ATP. V Bratislave štartoval ako 253. hráč, v budúcotýždňovom rebríčku sa vďaka celkovému víťazstvu posunie na 170. miesto.

 

Čítať ďalej...

Zelenay víťazom štvorhry

Dátum: 10. 11. 2018     sekcia: AKTUALITY/ news

Igor Zelenay (na snímke vpravo) po boku Ukrajinca Denisa Molčanova zvíťazil vo finále štvorhry na Peugeot Slovak Open 2018 nad indicko-bieloruským párom Ramkumar Ramanathan, Andrej Vasilevskij 6:2, 3:6, 11-9. Je to jeho tretie turnajové víťazstvo na medzinárodných majstrovstvách Slovenska, pričom vždy sa z titulu tešil po boku iného partnera. Pred Molčanovom sa mu podarilo zvíťaziť v roku 2009 s  Phillipom Marxom a o šesť rokov neskôr s Iľjom Bozoljačom. Foto Roman Benický

Čítať ďalej...

Vo finále Rosol proti Bublikovi

Dátum: 10. 11. 2018     sekcia: AKTUALITY/ news

Finále 19. medzinárodných majstrovstiev Slovenska v tenise mužov obstarajú v nedeľu o 17:00 Lukáš Rosol a Alexander Bublik. Ako prvý si postup do finále zabezpečil kazašský kvalifikant Bublik viťazstvom nad Nemcom Bachingerom. Po nich na centrálny dvorec nastúpili Čech Rosol a Rakúšan Novak. Tridsaťtriročný Rosol, ktorý v tohtotýždňovom rebríčku ATP figuruje na 154. priečke, zvíťazil za 85 minút 7:5, 7:6(2) a postúpil do svojho tretieho finále na bratislavskom challengeri. Prvú finálovú účasť pretavil v roku 2012 vo víťazstvo, keď zdolal Nemca Björna Phaua. O rok neskôr nestačil na domáceho reprezentanta Lacka.

Čítať ďalej...

Kazach Bublik je prvý finalista

Dátum: 10. 11. 2018     sekcia: AKTUALITY/ news

Kazach Alexander Bublik zvíťazil v Bratislave aj v siedmom zápase za sebou a cez kvalifikáciu sa prebojoval až do finále turnaja. V semifinále zdolal Nemca Matthiasa Bachingera 7:5, 7:6(4) a v nedeľu o 17.00 si zahrá vo finále o svoj prvý tohtoročný challengerový titul. Talentovaný 21-ročný tenista bol pred bratislavským turnajom na 253. priečke, čo však bolo do veľkej miery zavinené zlomeninou členka, ktorú utrpel tento rok v Indian Wells. Svojou finálovou účasťou sa posunul v live rebríčku na 186. miesto. V prípade, že by na medzinárodných majstrovstvách Slovenska triumfoval, patrila by mu 170. priečka. O celkové víťazstvo sa Bublik v nedeľu o 17:00 pobije s lepším z dvojice Dennis Novak - Lukáš Rosol.

Čítať ďalej...

Partneri

Peugeot
J&T BANKA
COOP JEDNOTA
Seekersport
ADIFEX
iFortuna

PEUGEOT SLOVAK OPEN 2021

Mediálni partneri

ZOZNAM.SK
PLUS JEDEN DEN
BIGMEDIA
RTVS
TASR