• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Schmiedlová v Madride ďalej

Anna Karolína Schmiedlová postúpila do druhého kola dvojhry na turnaji WTA 1000 v Madride (7 679 965 eur, antuka vonku). V úvodnom zápase si poradila s Američankou Sofiou Keninovou a zdolala ju 6:3, 6:4 za 78 minút. Zverenka trénera Ladislava Simona a kondičného Ladislava Olasza si v ďalšom kole zmeria sily s ôsmou nasadenou Tunisankou Ons Jabeurovou. Vo vzájomnej bilancii s ňou slovenská singlová jednotka prehráva 0:1.

Privara vyhral na challengeri

Peter Benjamín Privara postúpil do druhého kola dvojhry na challengeri 75 v Ostrave (74 825 eur, antuka vonku). Držiteľ voľnej karty si v úvodnom kole poradil s domácim kvalifikantom Dominikom Kellovským a zdolal ho 6:4, 6:4 za 104 minút. Pre devätnásťročného Privaru je to vôbec prvé singlové víťazstvo v hlavnej súťaži challengerového turnaja. Jeho ďalším súperom bude najvyššie nasadený Damir Džumhur z Bosny a Hercegoviny.

Klein v Madride do hlavnej

Lukáš Klein postúpil do hlavnej súťaže dvojhry na turnaji ATP 1000 v Madride (9 249 713 eur, antuka vonku). Vo finále kvalifikácie si poradil s piatym nasadeným Argentínčanom Thiagom Agustinom Tirantem a hladko ho zdolal 6:3, 6:3 za 81 minút. Zverenec trénera Karola Kučeru a kondičného Dávida Olasza sa v hlavnej súťaži madridskej tisícky predstaví vôbec po prvý raz. Jeho súperom bude španielsky kvalifikant Pablo Llamas Ruiz.

Na extraligu už tento týždeň

Extraliga, najvyššia slovenská tenisová súťaž družstiev, sa začína v nedeľu 28. apríla úvodným kolom. Prvenstvo obhajujú hráči TK LOVE 4 TENNIS Bratislava a hráčky TK Slávia STU Bratislava. Na súpiskách tímov figuruje viacero zvučných mien domáceho tenisu. Z daviscupového tímu SR sú to Lukáš Klein, Jozef Kovalík, Alex Molčan, Lukáš Pokorný, Norbert Gombos aj Igor Zelenay, spomedzi reprezentantiek v Pohári Billie Jean Kingovej Anna Karolína Schmiedlová, Viktória Hrunčáková, Tereza Mihalíková či Renáta Jamrichová.

 
 

Aktuálne informácie