• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Billie Jean King Cup

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Billie Jean King Cup

 
news img

Kužmová prehrala, stav 1:2

Slovenské tenistky prehrávajú v priateľskom stretnutí fedcupových tímov s Českom 1:2. O druhý bod pre české farby sa na harde v bratislavskom NTC zaslúžila Markéta Vondroušová, ktorá v dueli tímových jednotiek zdolala Viktóriu Kužmovú 6:3, 6:4.

 
news img

FC: Kužmová víťazne, stav 1:1

Slovenské tenistky hrajú po úvodnom dni priateľského stretnutia fedcupových tímov s Českom 1:1. O vyrovnávajúci bod pre domáce farby sa na harde v bratislavskom NTC zaslúžila slovenská jednotka Viktória Kužmová, ktorá zvíťazila nad Terezou Martincovou 7:6 (6), 4:6, 6:3.

 
news img

FC: Slovensko - Česko 0:1

Slovenské tenistky prehrávajú v priateľskom stretnutí fedcupových tímov s Českom 0:1. O prvý bod pre tím Petra Pálu sa na harde v bratislavskom NTC postarala Markéta Vondroušová, ktorá deklasovala slovenskú dvojku Annu Karolínu Schmiedlovú za 62 minút 6:1, 6:2. V druhom singli si zmerajú sily Viktória Kužmová a Tereza Martincová.

 
news img

FC: Na úvod Schmiedlová

Slovenská tenisová dvojka Anna Karolína Schmiedlová a česká jednotka Markéta Vondroušová nastúpia v sobotu o 14.00 h proti sebe v úvodnej dvojhre priateľského stretnutia fedcupových tímov. V druhom singli si na harde v NTC zmerajú sily slovenská jednotka Viktória Kužmová a česká dvojka Tereza Martincová. Rozhodol o tom piatkový žreb.

 
news img

Kvitová v Bratislave nenastúpi

Česká tenistka Petra Kvitová neposilní svoj tím v priateľskom stretnutí fedcupových tímov Slovenska a Česka. Tímová jednotka, ktorá si vo štvrtok cez obed v Bratislave zatrénovala pod dohľadom svojho trénera Jiřího Vaněka, však do zápasového diana cez víkend nezasiahne. Dôvodom je obnovené zranenie ruky, ktoré si privodila na turnaji v Prostejove a kvôli ktorému nedokončila ani úvodný bratislavský tréning. V českom tíme ju narýchlo nahradí dvadsaťtriročná Miriam Kolodziejová.

 
news img

Kvitová príde do Bratislavy!

Petra Kvitová bude líderkou českého fedcupového tímu, ktorý sa v prvý júlový víkend predstaví v Bratislave v priateľskom stretnutí proti Slovensku. Aktuálne dvanásta hráčka rebríčka WTA je dvojnásobnou wimbledonskou šampiónkou (2011, 2014) a finalistkou Australian Open 2019. Okrem nej sa tenisoví fanúšikovia môžu v AXA aréne NTC tešiť aj na Markétu Vondroušovú, finalistku Roland Garros 2019 a Terezu Martincovú.

 
news img

Finále Fed Cupu v roku 2021

Medzinárodná tenisová federácia (ITF) v piatok oznámila, že finálový turnaj Fed Cupu, ktorý sa pôvodne mal hrať v apríli tohto roku, sa presunul na 13. - 18. apríla 2021. Finálové zápasy sa budú hrať na krytých antukových kurtoch v László Papp aréne v Budapešti v Maďarsku. Dvanásť tímov, ktoré sa už kvalifikovali na tohtoročné finále, bude súťažiť vo finále v apríli 2021, pričom vyžrebovanie záverečného turnaja zostáva rovnaké.

 
news img

FC: Finálový turnaj odložený!

Finálový turnaj Pohára federácie, na ktorom sa malo v apríli predstaviť v Budapešti aj Slovensko, je odložený na neurčito. Slovenský tenisový zväz o tom telefonicky informovala Medzinárodná tenisová federácia (ITF). Dôvodom je aktuálna situácia ohľadom koronavírusu a  snaha o zabránenie jeho ďalšieho šírenia. V prípade, že sa turnaj uskutoční v náhradnom termíne, dejisko zostane nezmenené.

 
news img

Fed Cup vyžrebovaný!

Slovenské fedcupové reprezentantky sa na finálovom turnaji v Budapešti (14. - 19. apríla 2020) stretnú s výbermi USA a Španielska. Rohodol o tom utorkový žreb v Múzeu výtvarného umenia v hlavnom meste Maďarska. Dvanásť tímov bolo rozdelených do štyroch skupín po troch, pričom víťazi skupín postúpia do semifinále. Na základe aktuálneho fedcupového rebríčka krajín figurovali Slovenky pri žrebe v treťom koši spoločne s Belgickom, Švajčiarskom a Maďarskom. S Američankami sa Slovenky ešte nestretli. So Španielkami majú priaznivú bilanciu 2:0. V roku 2002 ich zdolali vo finále prestížnej súťaže v Maspalomase 3:1, v roku 2012 na antuke v Marbelle 3:2.

 
news img

FC: Žreb finále už dnes

Slovenská fedcupová reprezentácia sa už v utorok dozvie mená tímov, s ktorými bude hrať na finálovom turnaji Pohára federácie v Budapešti (14. - 19. apríl 2020). Žreb je na programe o 18.30 h v hlavnom meste Maďarska. Účasť na turnaji si Slovenky vybojovali kvalifikačným víťazstvom nad reprezentáciou Veľkej Británie. V novom fedcupovom rebríčku sa Slovensko posunulo o 5 priečok nahor, aktuálne je na 10. pozícii.

 
news img

FC: Fotogaléria postupu

Slovenské tenistky postúpili na finálový turnaj Pohára federácie do Budapešti. Rozhodla o tom ziskom tretieho bodu Anna Karolína Schmiedlová, ktorá zdolala Harriet Dartovú.Po prvom dni vyhrávali Slovenky nad Veľkou Britániou 2:0. V sobotu zdramatizovala dianie Heather Watsonová víťazstvom nad Rebeccou Šramkovou, no v súboji dvojek získala Schmiedlová svoj druhý bod v stretnutí a v AXA aréne NTC vypukla slovenská radosť. Pozrite si ju vo fotogalérii od Romana Benického.

 
news img

SR postupuje do Budapešti!

Slovenské tenistky sa prebojovali na finálový turnaj Pohára federácie v Budapešti (14.-19. apríla). V kvalifikačnom dueli svetovej skupiny zdolali v Bratislave Veľkú Britániu 3:1. O rozhodujúci tretí bod sa na antuke v NTC zaslúžila Anna Karolína Schmiedlová, ktorá v súboji tímových dvojok zvíťazila nad Harriet Dartovou 7:5, 6:3. Slovenky spoznajú svoje súperky na finálovom turnaji v utorok, keď je v Budapešti na programe žreb. Dvanásť družstiev rozdelia do štyroch trojčlenných skupín, do semifinále postúpia iba ich víťazi.