• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Billie Jean King Cup

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Billie Jean King Cup

 
news img

Lipták: Súperky o triedu lepšie

Kapitán slovenského fedcupového tímu Matej Lipták po prehre v Rige zdôraznil, že Lotyšky so Sevastovovou a Ostapenkovou momentálne patria medzi najlepších päť tímov na svete.

 
news img

Naše bez šance - prehra 0:4

Slovensko prehralo v Rige s Lotyšskom vo Fed Cupe 0:4 čo znamená, že 20. - 21. apríla bude hrať o udržanie sa v II. svetovej skupine. Súpera spozná 12. februára po londýnskom žrebe. Rozhodujúci tretí bod Lotyšska získala jednotka domáceho tímu Anastasia Sevastovová (na obr.), ktorá zdolala Rebeccu Šramkovú 6:3, 6:2.

 
news img

Šramková v súboji jednotiek

Kapitán slovenského fedcupového tímu Matej Lipták urobil pred úvodnou nedeľňajšou dvojhrou zápasu proti Lotyšsku v Rige zmenu v nominácii. Slovenská tenisová jednotka Viktória Kužmová má stále problémy s pľuzgierom na ľavej ruke a  nemohla nastúpiť proti Anastasii Sevastovovej, nahradila ju Rebecca Šramková.

 
news img

Lotyšsko - Slovensko 2:0

V druhej dvojhre 1. kola II. svetovej skupiny Fed Cupu Lotyšsko - Slovensko v Rige prehrala Karolína Schmiedlová s dvanástou hráčkou sveta Anastasiou Sevastovovou 4:6, 0:6. Slovensko prehráva v stretnutí po prvom dni 0:2. V nedeľu je začiatok programu o 12.00 SEČ, keď súperi pokračujú súbojom tímových jednotiek.

 

 
news img

Prvý bod pre Lotyšsko

V prvej dvojhre súboja Lotyšsko - Slovensko v Rige zdolala Jelena Ostapenková Rebeccu Šramkovú 7:5, 6:7(5), 6:1 a domáci tím tak vedie v Riga aréne pred 6000 divákmi v 1. kole II. svetovej skupiny Pohára federácie 1:0. V úvodnej dvojhre slovenskú tímovú jednotku Viktóriu Kužmovú, ktorú trápi pľuzgier na ruke, nahradila Rebecca Šramková.

 
news img

Srdečný pozdrav z Rigy

Slovenky sa zvečnili pred mestskou radnicou v Rige, kde v piatok vyžrebovali fedcupový súboj Lotyšsko - Slovensko. Ide o prvé vzájomné stretnutie súperiek. Od roku 1992 odohralo Lotyšsko v zónach 28 stretnutí, v poradí 29. bude prvé v II. svetovej skupine a vôbec prvé na domácej pôde. Slovensko v Riga aréne nastúpi s jedným zo svojich najmladších tímov v histórii - najstaršia naša hráčka je 24-ročná Karolína Schmiedlová, Rebecca Šramková má 22 a Viktória Kužmová s Terezou Mihalíkovou majú po 20 rokov. Tím budúcnosti! Najstaršou hráčkou súboja je 28-ročná Anastasia Sevastovová, 12. tenistka sveta, Jelena Ostapenková, šampiónka Roland Garros 2017, má iba 21 rokov.

 
news img

Úvod Ostapenková - Kužmová

Stretnutie Lotyšsko – Slovensko v Rige v 1. kole II. svetovej skupiny Pohára federácie v Riga aréne otvorí v sobotu o 14.00 SEČ súboj domácej dvojky Jeleny Ostapenkovej so slovenskou jednotkou Viktóriou Kužmovou. Potom nasleduje zápas Anastasia Sevastovová – Karolína Schmiedlová.

 
news img

Mihalíková letí do Rigy

Slovenská fedcupová reprezentácia nastúpi cez víkend proti Lotyšsku predsa len s kvartetom hráčok. Šéf slovenskej výpravy Ľubomír Páleník potvrdil, že v Rige dnes večer okolo jedenástej očakávajú prílet Terezy Mihalíkovej, ktorá dohrala na turnaji v Trnave. Vo dvojhre prehrala s Rumunkou Cadantuovou a pre skreč svojej partnerky Kostičovej zo Srbska nenastúpila dvojica vo štvohre. Kapitán Slovenska Matej Lipták tak bude mať na piatkový žreb stretnutia Lotyšsko - Slovensko v II. svetovej skupine Pohára federácie o 12.00 SEČ k dispozícii Viktóriu Kužmovú, Karolínu Schmiedlovú, Rebeccu Šramkovú a Terezu Mihalíkovú.

 
news img

V Rige čakajú 6-tisíc divákov

V Riga aréne na fedcupovom súboji 1. kola II. svetovoej skupiny Lotyšsko - Slovensko sa v sobotu aj v nedeľu očakáva po 6000 divákov. A možno aj viac, lebo kapacita hokejovej arény v tenisovej úprave je asi 8500. Slovenky po utorkovom prílete do Rigy absolvovali hodinový téning. ,,Museli sme naň čakať, lebo ešte dokončovali dvorec," referuje z dejiska stretnutia vedúci výpravy Ľubomír Páleník, športovo-technický riaditeľ STZ.

 
news img

Fedcupové trio do Rigy

Trojica fedcupových reprezentantiek Slovenska Viktória Kužmová, Karolína Schmiedlová a Rebecca Šramková s kapitánom Matejom Liptákom dnes ráno naberá z Viedne smer Riga. Podvečer už majú Slovenky plánovaný prvý tréning v Riga aréne, kde cez víkend nastúpia na harde proti Lotyšsku v prvom kole druhej svetove skupiny Pohára federácie.

 
news img

Do Rigy bez Cibulkovej

Dominika Cibulková nepoletí v utorok ráno do Rigy a cez víkend bude chýbať v tíme kapitána Mateja Liptáka v súboji Slovenska v 1. kole II. svetovej skupiny Fed Cupu proti Lotyšsku. Slovenská jednotka sa minulý týždeň predčasne vrátila z turnaja v Petrohrade pre vírusové ochorenie, z ktorého sa jej nepodarilo doteraz dostať. Lekári jej odporúčajú pokračovať v liečbe do konca týždňa. Znamená to, že v utorok ráno letí vo výprave iba trojica hráčok - Viktória Kužmová, Karolína Schmiedlová, Rebecca Šramková.

 
news img

Lipták nominoval do Rigy

Kvarteto slovenských tenistiek Dominika Cibulková, Viktória Kužmová, Anna Karolína Schmiedlová, Rebecca Šramková figuruje v nominácii na duel 1. kola II. svetovej skupiny Pohára federácie v Lotyšsku. Hrať sa bude 9.-10. februára na harde v Rige. Víťaz zápasu si vybojuje postup do aprílovej baráže o svetovú skupinu.