• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Billie Jean King Cup

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Billie Jean King Cup

 
« 123456789 .. 10 »   4/32
news img

BJKC: Fotogaléria slávnostného žrebovania

Vo štvrtok vyžrebovali v Národnom tenisovom centre kvalifikačné stretnutie o postup na finálový turnaj Pohára Billie Jean Kingovej medzi Slovenskom a Talianskom. Na úvodný zápas nastúpi v piatok o 15.00 h slovenská jednotka Anna Karolína Schmiedlová, ktorá vyzve taliansku dvojku Camilu Giorgiovú. V druhej piatkovej dvojhre sa predstavia Viktória Hrunčáková a Martina Trevisanová. Žreb stretnutia takto zachytil objektív Romana Benického.

 
news img

BJKC: Slovenský tím o žrebe...

Kvalifikačný súboj Pohára Billie Jean Kingovej medzi Slovenskom a Talianskom otvoria slovenská jednotka Anna Karolína Schmiedlová a talianska dvojka Camila Giorgiová. V pozícii domácej dvojky sa podľa očakávania predstaví Viktória Hrunčáková, ktorej súperkou bude aktuálne dvadsiata hráčka svetového rebríčka WTA Martina Trevisanová. Po slávnostnom žrebe v NTC aréne v Bratislave sme vyspovedali slovenské hráčky na čele s kapitánom Matejom Liptákom.

 
news img

BJKC: Na úvod Schmiedlová

Slovenská jednotka Anna Karolína Schmiedlová a talianska dvojka Camila Giorgiová nastúpia v piatok o 15.00 h proti sebe v úvodnej dvojhre kvalifikačného stretnutia Pohára Billie Jean Kingovej. V druhom singli sa na harde v bratislavskom NTC stretnú Viktória Hrunčáková a Martina Trevisanová. Rozhodol o tom štvrtkový žreb.

 
news img

BJKC: Hráčky sa dali do gala

Oba tímy majú po stredajšom bankete za sebou predzápasové povinnosti a od štvrtka sa môžu sústrediť iba na tréningy a zápasy. Už tradične si na slávnostnej večeri vymenili darčeky, Slovenky dostali od súperiek "key finder", na oplátku im darovali náušnice. Kvalifikačný súboj Pohára Billie Jean Kingovej Slovensko - Taliansko o postup na finálový turnaj 2023 vyžrebujú vo štvrtok 13. apríla o 11.00 h.

 
news img

Slovenský BJKC tím a Peugeot patria k sebe!

Spoločnosť Peugeot je už dvadsať rokov hrdým partnerom Slovenského tenisového zväzu aj reprezentácie Slovenska v Pohári Billie Jean Kingovej. Pár dní pred kvalifikačným stretnutím proti Taliansku si Anna Karolína Schmiedlová, Viktória Hrunčáková a Renáta Jamrichová takto zapózovali pred jedným z ich modelov.

 
news img

BJKC: V tíme Sloveniek aj Hrunčáková

Už na konci tohto týždňa odohrá slovenská reprezentácia v Pohári Billie Jean Kingovej dôležité kvalifikačné stretnutie proti výberu Talianska. V prípade víťazstva nad hráčkami z Apeninského polostrova by sa Slovenky tretí rok po sebe predstavili na záverečnom turnaji. V nominácii kapitána Mateja Liptáka figuruje podľa očakávaní aj stabilná členka tímu Viktória Kužmová. Pod týmto priezviskom by ste ju už však na oficiálnych tenisových stránkach hľadali márne. Vlani sa vydala za svojho trénera a dlhoročného partnera Tomáša Hrunčáka a v týchto dňoch sa rozhodla začať používať priezvisko Hrunčáková aj na tenisových dvorcoch.

 
news img

BJKC: Trevisanová by chcela rozhodnutie už vo dvojhrách

Talianska tenistka Martina Trevisanová chce v kvalifikačnom dueli Pohára Billie Jean Kingovej proti Slovensku potvrdiť pozíciu tímovej jednotky. V rozhovore pre TASR zdôraznila, že reprezentovať svoju krajinu v tímových súťažiach je pre ňu veľká česť. Svetová dvadsiatka verí, že Talianky na harde v bratislavskom NTC 14. - 15. apríla zvíťazia a o svojom triumfe rozhodnú už vo dvojhrách.

 
news img

Lipták má Talianky zmapované

Kapitán slovenského tímu Matej Lipták si pochvaľuje doterajšiu prípravu na kvalifikačný zápas tenisového Pohára Billie Jean Kingovej proti Taliansku (14. - 15. apríla v bratislavskom NTC). Okrem nominovaného kvarteta Anna Karolína Schmiedlová, Viktória Kužmová, Tereza Mihalíková, Renáta Jamrichová má k dispozícii aj Radku Zelníčkovú a Katarínu Kužmovú. Talianky osobne sledoval na turnaji WTA v Miami a tvrdí, že ich má dobre zmapované.

 
news img

Kajka: So všetkými sa dá hrať

Slovenské reprezentantky v Pohári Billie Jean Kingovej nastúpia už tento víkend na kvalifikačné stretnutie proti Taliansku (14. - 15. apríla 2023, NTC aréna Bratislava). Na pondelňajšom tréningu sme zastihli slovenskú jednotku Annu Karolínu Schmiedlovú, ktorá nám priblížila doterajšiu prípravu a taktiež svoje skúsenosti s talianskymi hráčkami.

 
news img

Veľkonočná príprava Sloveniek

Centrálny dvorec v bratislavskom NTC je už kompletne pripravený na kvalifikačné stretnutie Pohára Billie Jean Kingovej medzi Slovenskom a Talianskom (14. - 15. apríl 2023). Domáci tím začal s prípravou už počas veľkonočných sviatkov. V nominácii kapitána Mateja Liptáka figurujú zatiaľ štyri hráčky - Anna Karolína Schmiedlová, Viktória Kužmová, Renáta Jamrichová a Tereza Mihalíková. Meno priatej hráčky a prípadné zmeny v nominácii oznámi slovenský kapitán najneskôr vo štvrtok pred oficiálnym žrebom stretnutia.

 
news img

BJKC: Talianky prídu v plnej sile

Kvinteto talianskych tenistiek Martina Trevisanová, Camila Giorgiová, Elisabetta Cocciarettová, Jasmine Paoliniová a Lucia Bronzettiová figuruje v nominácii na kvalifikačné stretnutie Pohára Billie Jean Kingovej proti Slovensku v Bratislave. Hrať sa bude 14. - 15. apríla na tvrdom povrchu GreenSet v NTC. Postup na finálový turnaj si zaistia víťazi deviatich kvalifikačných duelov.

Talianky nastúpia proti Slovenkám v plnej sile s piatimi hráčkami z elitnej svetovej stovky. Líderkou družstva by mala byť Trevisanová, ktorá v rebríčku WTA figuruje na 26. mieste. Tímovou dvojkou je skúsená Giorgiová - víťazka februárového turnaja v mexickej Meride.

 
news img

BJKC: Lipták nominoval kvarteto

Kvarteto slovenských tenistiek Anna Karolína Schmiedlová, Viktória Kužmová, Tereza Mihalíková a Renáta Jamrichová figuruje v nominácii na kvalifikačné stretnutie Pohára Billie Jean Kingovej proti Taliansku v Bratislave. Hrať sa bude 14. - 15. apríla na tvrdom povrchu GreenSet v NTC. Postup na finálový turnaj si zaistia víťazi deviatich kvalifikačných duelov. Obhajkyne titulu Švajčiarky a vlaňajšie finalistky Austrálčanky majú účasť zabezpečenú automaticky. Dvanáste miesto bude patriť hostiteľskej krajine finálového turnaja 2023, pokiaľ sa ešte nekvalifikovala.

 
« 123456789 .. 10 »   4/32