• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Rozhovory

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Rozhovory

 
« 123456789 »   6/9
news img

Moška v rozhovoroch o tenise

Igor Moška, generálny sekretár STZ, každoročne sleduje v Paríži zápasy slovenských tenistov. Počas Roland Garros má možnosť stretnúť sa aj s vedúcimi predstaviteľmi Medzinárodnej tenisovej federácie i s partnermi z iných federácií. Témou nášho aktuálneho rozhovoru pred záverom parížskeho antukového šampionátu bolo hodnotenie vystúpenia našich hráčov a informácie o zmenách v tímových súťažiach, ktoré sa dotýkajú slovenských reprezentácií v Davis Cupe a Fed Cupe.

08. 06. 2018
Rozhovory Více zde
 
news img

Horváth v rozhovoroch o tenise

Slovenský tenisový zväz sa svojimi projektami zameranými na deti snaží podnietiť ich k pohybovej aktivite a získať pre tenis. Pred 10 rokmi vznikol projekt Tenis do škôl. S jeho koordinátorom Rudolfom Horváthom sme hovorili o výsledkoch desaťročného úsilia, ale aj o Detskom Davis Cupe a Fed Cupe, ktorý má už pevné miesto v termínovej listine od roku 2005.

12. 04. 2018
Rozhovory Více zde
 
news img

Kurhajec v rozhovoroch o tenise

Ľubomír Kurhajec je jedným z našich najskúsenejších úspešných trénerov. Aktuálne sa venuje mladým hráčom v NTC spoločne so svojím niekdajším zverencom Karolom Kučerom. Ide o generáciu nedávno ešte šikovných juniorov, ktorí sa postupne udomácňujú v profesionálnom tenise. V našom rozhovore sme prebrali okrem iného aj tému o tom, aký je prechod z juniorského tenisu do tenisu dospelých náročný a ako dlho to v súčasnosti trvá.

28. 03. 2018
Rozhovory Více zde
 
news img

Nakládal v rozhovoroch o tenise

Rastislav Nakládal, zväzový tréner reprezentácie v kategórii mládeže, bol kapitánom tímu hráčov do 16 rokov, ktorý ako jediný zo slovenských družstiev postúpil do finálovej skupiny Winter Cupu. Chlapci obsadili na ME konečné siedme miesto, keď ich o lepšie umiestnenie pripravila maródka najlepšieho hráča Lukáša Paloviča. V rozhovore s Rastislavom Nakládalom sme prebrali tradičný zimný halový vrchol, hovorili sme postavení mladých slovenských hráčov v európskych rebríčkoch, ale aj o budúcom sústredení juniorov pod vedením Dominika Hrbatého, ktoré sa osvedčilo už na jeseň.

23. 02. 2018
Rozhovory Více zde
 
news img

Lipták v rozhovoroch o tenise

Matej Lipták vstúpil do desiateho roku na kapitánskom poste slovenskej fedcupovej reprezentácie v druhý februárový víkend úspešne. Slovensko v Bratislave zdolalo Rusko a postúpilo do play off o svetovú skupinu najprestížnejšej ženskej tenisovej súťaže. Dva dni po víťazstve spoznal kapitán a jeho hráčky súpera pre aprílovú baráž. Slovensko bude hrať v Bielorusku proti lanskému finalistovi.Aj toto, i možnosť štartu Dominiky Cibulkovej, Liptákovej osobnej zverenky, sme prebrali v našom rozhovore s najdlhšie slúžiacim kapitánom fedcupového tímu Slovenska.

16. 02. 2018
Rozhovory Více zde
 
news img

Hrbatý v rozhovoroch o tenise

Dominik Hrbatý, nový kapitán daviscupového tímu Slovenska, má už skompletizovaný realizačný tím. Pred aprílovovým stretnutím v NTC v 2. kole I. skupiny euro-africkej zóny s Bosnou a Hercegovinou chce pozvať hráčov na sústredenie, aby sa stmelil kolektív. Pochvaľuje si doterajšiu tréningovú spoluprácu s Martinom Kližanom a verí, že tento týždeň  sa úspešne vráti do turnajového kolotoča.  Náš rozhovor je dôkazom, že z Dominika vyžaruje typické tenisové nadšenie a optimizmus.

30. 01. 2018
Rozhovory Více zde
 
news img

Schmiedlová v rozhovoroch o tenise

Karolína Schmiedlová nabrala cez Vianoce smer Čína, odkiaľ sa po svojom prvom turnaji v novej sezóne presúva do Melbourne na kvalifikáciu Australian Open. Pre 23-ročnú držiteľku dvoch turnajových titulov z okruhu WTA a bývalú 26. hráčku sveta (aktuálne 137.), ktorú v NTC trénuje Milan Martinec, by bol štart v hlavnom grandslamovom turnaji významným krokom v jej úsilí o návrat do elitnej spoločnosti tenisových profesionálok, kam v roku 2015 patrila. Aj to bola téma našich rozhovorov o tenise s Karolínou Schmiedlovou.

28. 12. 2017
Rozhovory Více zde
 
news img

T. Macko v rozhovoroch o tenise

Po prvý raz bol hosťom v štúdiu televízie STZ prezident zväzu Tibor Macko. V našom rozhovore sumarizoval uplynulé obdobie. Hovoril i o novinke - zvýšenej finančnej podpore klubov a jednotlivcov, v ktorej STZ bude pokračovať aj v roku 2018. Macko zdôraznil, že slovenský tenis má pred sebou niekoľko výziev: obe reprezentácie čaká domáci súboj v tímových súťažiach, ženy vo februári s Ruskom a mužov v apríli s Bosnou a Hercegovinou. V nasledujúcom roku odštartuje výstavba NTC Košice, kde by sa už v roku 2020 mali uskutočniť aj významné tenisové podujatia. Na záver rozhovoru Tibor Macko zaželal hráčom veľa zdravia a fanúšikom pokojné sviatky. 

21. 12. 2017
Rozhovory Více zde
 
news img

V. Habas v rozhovoroch o tenise

Športový riaditeľ STZ Vladimír Habas v rozhovoroh o tenise bilancuje rok 2017, v ktorom zo slovenských hráčov dosiahla najväčí úspech postupom do semifinále Wimbledonu Magdaléna Rybáriková. Ďalej hodnotí aktuálnu situáciu tímu NTC s náčrtom výkonnostných cieľov pre nasledujúci rok a zamýšľa sa aj nad príčinami poklesu úrovne mládežníckeho tenisu v poslednom období. 

15. 12. 2017
Rozhovory Více zde
 
news img

Kučera v rozhovoroch o tenise

Karol Kučera si zaspomínal na svoj štart na Masters v roku 1998. Niekdajší šiesty hráč sveta mal na to príležitosť v Londýne, kam dostal pozvanie od Asociácie tenisových profesionálov. Pred kamerami televízie STZ sa podelil o zážitky  z londýnskej O2 arény, ale hovoril i o svojej práci trénera NTC aj názoroch na zmeny v Davisovom pohári.

22. 11. 2017
Rozhovory Více zde
 
news img

Lukáš Lacko o víťaznom hetriku

Turnaj challengerovej série ATP Peugeot Slovak Open 2017 vyhral Lukáš Lacko. Postaral sa o hetrik - po rokoch 2011 a 2013 získal titul medzinárodného tenisového šampióna tretí raz. O úspešnom bratislavskom týždni hovoril Lukáš Lacko medzi novinármi bezprostredne po finále v AEGON aréne.

12. 11. 2017
Rozhovory Více zde
 
news img

Klein v rozhovoroch o tenise

Lukáš Klein, 19-ročný člen NTC, naznačil v juniorskej kategórii, že bude patriť medzi prísľuby slovenského tenisu. S náročným obdobím prechodu medzi profesionálov sa snaží čo najlepšie vyrovnať. V tomto roku sa mu podarilo trikrát postúpiť do finále turnajov kategórie futures. S Lukášom Kleinom sme v ďalšej časti rozhovorov o tenise hovorili, okrem iného, aj o tomto finále.

30. 10. 2017
Rozhovory Více zde
 
« 123456789 »   6/9