• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-PBJK: Slovinky proti Slovenkám bez Juvanovej, jednotkou Zidanšeková

Ľubľana 15. marca (TASR) - Slovinská tenistka Kaja Juvanová nenastúpi v kvalifikačnom dueli Pohára Billie Jean Kingovej proti Slovensku (12.-13. apríla v bratislavskom NTC). Jednotkou tímu bude Tamara Zidanšeková, semifinalistka Roland Garros z roku 2021 momentálne figuruje vo svetovom rebríčku WTA na 117. mieste.

V slovinskej nominácii okrem nej figurujú Veronika Erjavecová, Pia Lovričová, Nina Potočniková a Ela Nala Miličová. Víťaz duelu postúpi na novembrový finálový turnaj v Seville. "Kaja Juvanová nehrala súťažný zápas od Australian Open, preto chýba v nominácii. Aj napriek jej absencii však máme družstvo, ktoré môže v Bratislave uspieť. Stále spomíname na skvelý minulý rok, v ktorom sme na finálovom turnaji postúpili až do semifinále," uviedol slovinský kapitán Andrej Kraševec na piatkovej tlačovej konferencii v Ľubľane.

Slovenky pôjdu do zápasu so Slovinkami v najsilnejšom zložení. Kapitán Matej Lipták nominoval päticu Anna Karolína Schmiedlová, Rebecca Šramková, Viktória Hrunčáková, Renáta Jamrichová a Tereza Mihalíková. Liptákovmu družstvu vlani tesne ušiel postup na finálový turnaj, keď doma prehralo s Taliankami 2:3. Na jeseň zdolalo Argentínu 3:1.



la ny

Vloženo: 15. 03. 2024       Kategorie: Tasr