• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tenis doma

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tenis doma

 
news img

Jamrichová po boji vypadla

Renáta Jamrichová (na snímke) nepostúpila do druhého kola dvojhry na turnaji ITF WTT W60 v Trnave (60 000 USD, tvrdý povrch hala). Šestnásťročná držiteľka voľnej karty nestačila v prvom kole na Rumunku Cristinu-Andreeu Mitovú (226. WTA) a vo vyrovnanom zápase jej podľahla 3:6, 6:4, 4:6 za 129 minút. Zverenka trénera Jána Matúša sa na turnaji predstaví ešte vo štvorhre po boku Kataríny Kužmovej.

28. 11. 2023
Tenis doma Více zde
 
news img

Krajčí: Je to veľká motivácia

Ocenenie Junior roka 2023 získal v tradičnej koncoročnej ankete organizovanej Slovenským tenisovým zväzom Michal Krajčí. Osemnásťročný hráč Národného tenisového centra mal veľkú radosť, že ho hlasy tenisových odborníkov vyniesli v hlasovaní na prvé miesto. Ako v rozhovore povedal, aj takéto chvíle sú veľkou motiváciou do budúcnosti a verí, že v nasledujúcich rokoch potvrdí a zužitkuje skvelé juniorské skúsenosti aj v profesionálnom tenise.

16. 11. 2023
Tenis doma Více zde
 
news img

Fotogaléria Tenistu roka 2023

V stredu sme v Národnom tenisovom centre v Bratislave spoznali víťazov 30. ročníka ankety Tenista roka 2023. Na slávnostnom galavečere sa osobne zúčastnili všetci víťazi jednotlivých kategórií. Cenu si postupne prevzali Renáta Jamrichová a Michal Krajčí za najlepších juniorov, Leon Sloboda ako Talent roka, daviscupové družstvo Slovenska (na fotografii) bolo ocenené v kategórii Tím roka. Hlavné ceny večera patrili Alexovi Molčanovi a Anne Karolíne Schmiedlovej. Do Siene slávy slovenského tenisu uviedli Júliusa Bacsóa a Martinu Suchú. Hudobným hosťom bola Katarína Knechtová, hostí počas celého večera sprevádzal moderátor Slávo Jurko.

FOTO: Dušan Barbuš

16. 11. 2023
Tenis doma Více zde
 
news img

TR 2023: Molčan a Schmiedlová

V 30. ročníku ankety Tenista roka 2023 zvíťazili Alex Molčan a Anna Karolína Schmiedlová. Obaja obhájili vlaňajšie prvenstvo. Molčan zvíťazil v tradičnej ankete Slovenského tenisového zväzu (STZ) druhýkrát, Schmiedlová získala ocenenie po piaty raz. Juniorom roka sa stal Michal Krajčí, titul Juniorka roka patrí Renáte Jamrichovej, šampiónke v juniorskej štvorhre na grandslamovom turnaji Australian Open. Cenu pre Talent do 15 rokov si odniesol Leon Sloboda.

15. 11. 2023
Tenis doma Více zde
 
news img

Moška o tenisovej sezóne 2023

Generálneho sekretára Slovenského tenisového zväzu Igora Mošku v roku 2023 potešili výkony reprezentačných tímov i jednotlivcov. Družstvá v Davisovom pohári aj Pohári Billie Jean Kingovej sa udržali v I. svetovej skupine a v roku 2024 budú bojovať v kvalifikácii o postup na finálové turnaje. Z profesionálov vyzdvihol postup Anny Karolíny Schmiedlovej do štvrtého kola na Roland Garros a medzi juniormi výsledky Renáty Jamrichovej, ktorej sa výborne darilo na všetkých štyroch grandslamoch.

15. 11. 2023
Tenis doma Více zde
 
news img

Kto vyhrá Tenistu roka 2023?

V stredu 15. novembra vyhlási Slovenský tenisový zväz v rámci slávnostného galavečera výsledky jubilejného 30. ročníka ankety Tenista roka 2023. V bratislavskom Národnom tenisovom centre sa stretne vyše 400 pozvaných hostí, ktorí zatlieskajú najlepším v šiestich kategóriách. Ocenenie si už tradične prevezmú najlepší muž a žena, junior a juniorka, talent roka a tím roka.

13. 11. 2023
Tenis doma Více zde
 
news img

Pokorný kúsok od titulu na ITF WTT M25 v Trnave

Lukáš Pokorný nezískal titul vo dvojhre na turnaji ITF WTT M25 v Trnave (25 000 USD, tvrdý povrch v hale). Zverenec trénera Ľubomíra Kurhajca nestačil vo finále na ôsmeho nasadeného Švéda Karla Friberga a podľahol mu 4:6, 4:6 za 85 minút. Pre dvadsaťjedenročného hráča Národného tenisového centra to bolo už šieste neúspešné finále v dvojhre, doposiaľ na najväčšom turnaji. Vo štvorhre má na konte už sedem titulov medzi mužmi.

FOTO: Milan Hutera

12. 11. 2023
Tenis doma Více zde
 
news img

Pokorný v Trnave o titul

Lukáš Pokorný zabojuje o titul vo dvojhre na turnaji ITF WTT M25 v Trnave. Zverenec trénera Ľubomíra Kurhajca nastúpil v semifinále proti švédskemu kvalifikantovi Jonathanovi Mridhovi, ktorý zápas za stavu 6:6 v prvom sete skrečoval. Dvadsaťjedenročný hráč Národného tenisového centra si v súboji o svoj prvý singlový titul na mužskom okruhu ITF zmeria sily s ďalším Švédom Karlom Fribergom.

11. 11. 2023
Tenis doma Více zde
 
news img

Pokorný do štvrťfinále v Trnave

Lukáš Pokorný (na snímke) postúpil do štvrťfinále dvojhry na turnaji ITF WTT M25 v Trnave. Zverenec trénera Ľubomíra Kurhajca si v druhom kole hladko poradil s Milošom Karolom, ktorého zdolal 6:1, 6:1 za necelú hodinu. Dvadsaťjedenročný hráč Národného tenisového centra si v ďalšom zápase zmeria sily s Britom Antonom Matusevichom. 

09. 11. 2023
Tenis doma Více zde
 
news img

Trojica Slovákov v Trnave do druhého kola

Lukáš Pokorný (na snímke), Miloš Karol a Tomáš Lánik sa prebojovali do druhého kola dvojhry na turnaji ITF WTT M25 v Trnave. Pokorný si v úvodnom kole poradil so šiestym nasadeným Uzbekom Khumoyunom Sultanovom a vo vyrovnanom zápase ho zdolal 6:7(3), 6:3, 6:4 za 132 minút. Zverenec trénera Ľubomíra Kurhajca si v ďalšom zápase zmeria sily s Milošom Karolom. Držiteľ voľnej karty vyradil v prvom zápase Čecha Jiřího Barnáta 1:6, 6:1, 6:3.

08. 11. 2023
Tenis doma Více zde
 
news img

Mihal novým predsedom BTZ

V utorok 24. októbra sa uskutočnilo mimoriadne zasadnutie Valného zhromaždenia Bratislavského tenisového zväzu (BTZ), ktoré odvolalo z funkcie jeho predsedu Mgr. Petra Miklušičáka, PhD., všetkých členov VV BTZ aj členov Rady Slovenského tenisového zväzu za BTZ. Novým predsedom BTZ sa stal Ing. Mojmír Mihal (na snímke), bývalý kapitán slovenskej reprezentácie vo Fed Cupe a tréner Miloslava Mečířa, Mariána Vajdu, Karola Kučeru, Dominika Hrbatého, Magdalény Rybárikovej a mnohých ďalších. Mimoriadneho zasadnutia Valného zhromaždenia BTZ sa zúčastnilo 31 z 53 klubov.

24. 10. 2023
Tenis doma Více zde
 
news img

Július Bacsó oslavuje krásne jubileum!

10. októbra 2023 sa dožil Doc. Ing. Július Bacsó, CSc., dlhoročný športovec a funkcionár v tenisovom hnutí, krásneho jubilea - osemdesiatky. Tenisová rodina mu želá pevné zdravie a ďalšie roky práce v prospech nášho športu!

10. 10. 2023
Tenis doma Více zde